Промоция на машинно-технологичен факултет (МТФ)

На 31.03.2018 год. от 11.00 часа в зала 1, Фестивален комплекс Варна ще се състои тържествена церемония за връчване на дипломите от ВИПУСК 2017г. на завършилите студенти ОКС„Бакалавър“ и ОКС“Магистър“ от специалностите от машинно-технологичен факултет:  ТТТ, ДВГ и АТ, ИМ, ТПИ, ИМ(УП),ХМ, МТТ, КТМ, ИД

Прочети още...

Предстои среща с кандидати за кадети от ТУ – Варна в морската компания CMA CGM

Уважаеми студенти, дипломанти и дипломирани магистри към катедри КУТОЧВП, ККММ и ЕСЕО и специалностите към тях,

Предстои среща в ТУ – Варна с кандидати за кадети от трите корабни специалности, които се интересуват от възможностите за практика и кариерно развитие на контейнеровози на компанията CMA CGM Group. CMA CGM е водеща световна група от морски компании с 29 000 служители в 160 страни по света.

Прочети още...

ТУ – Варна посреща 103 ученици от цялата страна, автори на иновативни предприемачески идеи

Състезанието „Най-добра иновативна идея” за ученици от 10 до 12 клас, организирано за втора поредна година от катедра „Индустриален мениджмънт” в ТУ-Варна, привлече рекорден брой участници от цялата страна и се утвърждава като много силно и атрактивно национално средношколско събитие.

Прочети още...

Поглед към новата, перспективна специалност на ТУ - Варна „Инженерна екология”

            Изключително търсените кадри на висшата специалност „Инженерна екология” се обучават само в нашия университет в двете квалификационни степени – бакалавърска и магистърска. Единственият друг университет за подготовка на такива кадри е ТУ – София, но само за  магистри. А в останалите български университети с екологично обучение, то не е с инженерен профил.

Прочети още...

На вниманието на всички студенти и кандидат-студенти, които се обучават за електроижненери в морски специалности

Уважаеми студенти и кандидат-студенти,

Представяме на вашето внимание информация за различията в реализацията на студентите от различните специалности:

  1. Всички студенти по слециалност от регулираните професии „Електрообзавеждане на кораба” ОКС „бакалавър”, във всички курсове, се обучават в професионално направлене „5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация”. Обучението се извършва по одобрени и съгласувани от ИА „Морска администрация” учебни планове и програми. След провеждане на ...

Прочети още...

Промоция на факултета по изчислителна техника и автоматизация (ФИТА)

На 14.04.2018 год. от 10:00 часа в зала 1, Фестивален комплекс, Варна ще се състои Тържествена   церемония   за   връчване   на   дипломите   ВИПУСК   2016   г.   и   2017г.   на завършилите ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“, от специалности към катедри:

Прочети още...

ТУ-Варна, на празника на виното и любовта „ТРИФОН ЗАРЕЗАН”

            Във виното е истината, твърди латинската мъдрост. Но в нашия университет  истината е в това кои вина са най-истински. Търсим я за виното, произведено от наши преподаватели и административни служители. Във вътрешния ни конкурс за реколтата от гроздобер 2017 година участваха 28  лозаро-винари.

Прочети още...

XI Международна научно-практическа конференция „Интернет – Образование – Наука – 2018“

От 22 до 25 май 2018г. в Националния технически университет, гр. Виница, Украйна ще се проведе XI Международна научно-практическа конференция „Интернет – Образование – Наука – 2018“, на която ТУ-Варна е съорганизатор.

Прочети още...

Международна конференция "Applied Computer Technologies"

ТУ - Варна и Университетът по информационни науки и технологии „Св. Апостол Павел“ - Охрид организират съвместна международна конференция "Applied Computer Technologies", която ще се проведе на 21-23 юни 2018г. в Охрид, Македония.

Прочети още...

Заплащане такси летен семестър

Напомняме Ви, че в срок до 16.02.2018 г. (петък) всички студенти редовно обучение ОКС „професионален бакалавър”, ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър” след средно образование трябва да заплатят семестриалната такса за летния семестър.

Учебно-методичен отдел