Възпитаниците на морските специалности на ТУ-Варна се обединиха в асоциация

В навечерието на Никулден и празника на хората, свързани професионално с морето, новоучредената Асоциация на възпитаниците на  Технически университет – Варна – Морски специалности (АВТУВМС) проведе своето първо общо събрание. На поканата се отзоваха представители на различни випуски от специалностите „Корабостроене и морска техника“, Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Експлоатация на флота и пристанищата“. Съгласно устава, управителният съвет е с мандат 5 години, а решенията се взимат от Общото събрание.

Прочети още...

Заповед - приключване на зимния семестър 2019/2020г.

Прочети още...

Грейна коледната елха в ТУ-Варна

Ректорът на ТУ-Варна – проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, официално запали светлините на коледната елха във фоайето на Ректората и пожела на цялата академична общност здраве и  весело настроение за предстоящите декемврийски празници. Това постави началото на нова традиция в ТУ-Варна, която студенти и преподаватели си обещаха да спазват занапред.

Прочети още...

Академичното ръководство на ТУ-Варна награди над 400 изявени студенти и отличници по случай 8 декември

По традиция в навечерието на празника на българските студенти – 8 декември, и тази година академичната общност на Технически университет – Варна се събра в зала 114 за тържественото награждаване на студенти с отличен успех и постижения на национални олимпиади, конкурси и състезания в различни области на науката, изкуството, предприемачеството, спорта, участници в социални проекти, благотворителни инициативи и др.

Прочети още...

Стажове в Лондон за студентите от катедрите „Индустриален мениджмънт“ и „Социални и правни науки“

Новите ни Еразъм партньори от ROOM CLUB, Великобритания предлагат помощ за организиране на Еразъм стажове в Лондон с продължителност поне 2 месеца за студентите ни, владеещи английски език от катедрите“ Индустриален мениджмънт“ и „Социални и правни науки“.

Желаещите ще получат финансиране по програма „Еразъм+“ по 720 евро на месец.

За повече информация - https://roomclub.com/internship-stage-london и Еразъм офиса на ТУ-Варна – стая 328 НУК и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

ТУ – Варна представи морските си специалности на форума „Ден на сини кариери“ – Варна 2019

На 28.11.2019 в Юнашкия салон във Варна се проведе третото издание на форума „Ден на сини кариери“. Тази много важна инициатива стартира преди три години в рамките на Европейския проект MENTOR, в който участва Морски клъстър България (МКБ). Технически университет - Варна като активен член на МКБ подкрепя ежегодно и дните на сините кариери. Събитието е насочено към младите хора - ученици, студенти и дипломирани специалисти, заети в „синята икономика“ и в други бизнес сектори, както и към временно безработни с интерес към морските професии.

Прочети още...

Инженерите по биомедицинска електроника ще бъдат сред най-търсените професионалисти в близко бъдеще

Специалност “Биомедицинска електроника” в Технически университет – Варна подготвя инженерите, които ще решават все по-сложни проблеми, свързани със здравето, продължителността и качеството на човешкия живот в бъдеще. Редица проучвания сочат, че търсенето на биомедицински инженери ще нараства бързо през следващите години и това е една от най-перспективните професии на бъдещето. Приемът в Технически университет - Варна по специалност “Биомедицинска електроника” за ОКС “бакалавър” започва още през 2012 година. Студентите завършват с професионална квалификация “Инженер по биомедицинска електроника”. Обучението е в редовна и задочна форма, съответно - 4 и 5

Прочети още...

Заповед 8 декември

Прочети още...

Покана за официална среща

Възпитаник на ТУ-Варна представя подводна фотография в университетската галерия

Уважаеми колеги,
Заповядайте на откриването на изложбата подводна фотография на Тодор Димитров утре (26.11.2019г., вторник) от 11 часа в галерията в Университетската библиотека на ТУ-Варна - Нов учебен корпус, етаж 1.

Името на варненския фотограф Тодор Димитров нашумя в началото на годината, когато спечели един от най-престижните световни конкурси за подводна фотография.

Прочети още...