Наши студенти от ФИТА на гости на ЕКСПРЕСБАНК

На 20.04. се проведе Ден на отворени врати в Експресбанк – една от най-големите 10 финансови институции  в България, на която централният офис е ситуиран в нашия град. Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк съвсем наскоро получи потвърждение от рейтинговата агенция Fitch Ratings за  възможно най-високия рейтинг, даван на финансова институция в България.

Прочети още...

Олимпиада по програмиране

Прочети още...

Международен проект за дуално обучение на бъдещите корабостроители и корабни инженери подготвя ТУ – Варна

    Технически университет – Варна, в консорциум с четири висши училища от Германия (HS Wismar), Румъния (ULBS - Universitatea “Lucian Blaga”), Австрия (FH Joanneum) и Университета в Пула, Хърватия, подготвя проект за въвеждане на немския опит в дуалното обучение в областта на корабостроенето и морската техника. Проектът е замислен като тригодишен и ще кандидатства за финансиране по програма „Еразъм+“. ТУ – Варна беше домакин на предварителната подготвителната среща за уточняване на параметрите като време, натовареност и желано финансиранe.

Прочети още...

Дни на роботиката - 24 и 25 април 2017 г.

Прочети още...

Студентско състезание „STRONG MAN-7”

Вътрешно-студентското състезание "Strong Man - 7" на ТУ-Варна се организира от катедра "ФВС", със съдействието на Студентски съвет. Състезанието ще се проведе на 24.04.2017 г. от 10:15 като кантар на състезателите за определяне на тяхната категория ще се проведе от 9:30 игрище с изкуствена трева на ТУ Варна. Състезанието се провежда в 2 категории - лека до 80 кг. и тежка над 80+ кг.

Прочети още...

Курс по форекс търговия

Целта на курса е обучениe на курсисти за търговия на Форекс пазара.

Това ще стане чрез 10-те лекции които обхващат основните правила, които трябва да се спазват при осъществяване на търговски сделки.

А това са : какво е Форекс пазара-история и функции, средства за търговия на този пазар, как се търгува, терминал за търговия МетаТрейдър4, ограничаване на загубите, анализи - фундаментален и технически, технически индикатори, прогнозиране на цените, мениджмънт на парите, демо търговия - практика и др.

Прочети още...

Технически университет – Варна e домакин на националния турнир по реч и дебати на английски език

От 21 до 23 април 2017 г. Варна ще бъде домакин на турнир на Фондация БЕСТ. Учениците ще се състезават в 5 дисциплини на английски език: дебати, оригинална ораторска реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.
Това е първи БЕСТ-турнир не само за домакините – ТУ-Варна и ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, а и за град Варна. Състезанието във Варна е двадесет и второ по ред за фондацията и шесто, последно, за учебната 2016-2017 година.

Прочети още...

Христос Воскресе!

Университет и бизнес – на кръгла маса за създаване на общ качествен продукт

Състезание чрез  бизнес казуси на студенти от катедра „Индустриален мениджмънт”

        Традиционният празник на инженерите мениджъри в университета – преподаватели и студенти, тази година акцентира върху две основни изяви.  Преподаватели и бизнес партньори търсеха в дискусии и предложения пресечната точка на общите си интереси, свързани с образованието и неговото продължение в трудовата реализация. А студентите решаваха казуси от  производствените дейности на фирми по зададени им от участващите на форума фирмени представители.

Прочети още...

От 17 април 2017 г. започва кандидатстването за летен семестър - „Студентски стипендии– 1 фаза”

Уважаеми студенти,
От 17 април 2017 г. започва кандидатстването за летен семестър на учебната 2016/2017 година за стипендии за успех и за стипендии за специални стипендии по проект BG05М2ОP001-2.003 „Студентски стипендии– 1 фаза”. Студентите могат да подават формуляри за кандидатстване чрез интернет страницата на проекта до 14 май 2017 г., а класирането ще бъде обявено на 5 юни 2017 г.