Завърши випуск 2017 на Факултета по изчислителна техника и автоматизация на ТУ - Варна

В средата на април абсолвентите от  Факултета по изчислителна техника и автоматизация на Технически университет – Варна, випуск 2017 получиха своите дипломи на официална церемония в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На тържеството присъстваха стотици гости - родители и приятели на вече дипломираните студенти и представители на фирмите-потребители на кадри. Ръководството на факултета покани за водещ на тържествената промоция актьора от ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна Пламен Георгиев. В началото на събитието присъстваха задължителните и основни символи и ритуали на академичната общност – студентският химн, посрещането на знамето на университета и на академичното ръководство.

Прочети още...

Нека заедно да създадем нашето бъдеще

В резултат на сътрудничеството между катедра „АП“, Центърът за развитие на кариерата и Агрополихим АД , в университета се проведе работилница със студенти по автоматизация от трети курс на тема: „Работодател – Студент: мисията възможна“. Гост – лектор бе Деси Иванова, експерт подбор и обучение на персонала във фирмата. Използвана беше он-лайн базираната платформа „Kahoot”, даваща интерактивна възможност на младежите не само да присъстват като зрители, но и да вземат активно участие в работилницата, докато правят нещо съвсем обичайно за тях – да използват мобилните си устройства.

Прочети още...

Дизайнерската школа на ТУ – Варна, и създаването на логото за една европейска титла

             Неотдавна нашият град беше номиниран като кандидат за титлата „Европейски град на спорта 2019 г.” А графичният символ на тази международна инициатива – логото за очакваното събитие –  стана дело на едно талантливо и хубаво  момиче от нашия Техническия университет. Нейният проект категорично се наложи над конкурентните при тридесет представени в община Варна конкурсни работи.

Прочети още...

Състезание по мениджмънт 2018

Прочети още...

Конференция „Стратегия на качеството в промишлеността и образованието“

Уважаеми колеги,

От 4 юни до 7 юни 2018г., в Технически университет – Варна, ще се проведе традиционната международна конференция „Стратегия на качеството в промишлеността и образованието

Прочети още...

ТУ – Варна в световния ден - 2018 за информираност и съпричастие с проблемите на аутизма

Преподаватели и студенти от специалност “Социален мениджмънт“, специалисти от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Чайка“, от Сдружението в подкрепа на лица с умствени затруднения - Варна и ученици от варненки училища отбелязаха Световния ден за повишаване на информираността за аутизъм. Събитието с надслов „Синя светлина от бъдещето“ се проведе във фоайето на Нов учебен корпус на университета. Основната цел бе да се повиши познанието на студентската и ученическата общност по проблемите на хората с нарушено развитие и в частност – на хората с аутизъм.

Прочети още...

Медиите за нас "Европейски форум за морски транспорт ще се проведе във Варна"

Кметът на Варна Иван Портних проведе работна среща с организаторите на Европейския форум за морски транспорт, който  ще се проведе във Варна през месец май. Събитието е част от програмата на Българското председателство на Съвета ЕС. „Благодаря Ви, че избрахте Варна за домакин на форум от такъв ранг, градът заслужава това признание. Готови сме да съдействаме активно за подготовката и провеждането на международното събитие, което ще бъде важно за морския бранш, а и за бизнеса като цяло“, заяви кметът.

Прочети още...

Работодател-Студент: Мисията възможна!

Прочети още...

Съобщения за членовете на АС 23.04.2018г

             Уважаеми членове на АС,

Уведомяваме Ви, че на 23.04.2018г. от 15.15 ч. в конферентната зала на НУК  ще се проведе заседание на Академичния съвет при следния

                               Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

Прочети още...

Форум от национално значение в ТУ – Варна, за връзката „образование, наука, бизнес”

        От инженерни  кадри се нуждае всяко българско производство

     В рамките на два дни фоайето на Електротехническия факултет едва  побра стотици професионално заинтересовани посетители студенти, представители на бизнеса, преподаватели, ученици. Само присъстващите ученици бяха 109 на брой от 24 училища на 18 града в страната, а фирмите, предлагащи работни места – 33 от цялата страна. Свързващото звено между разнородните участници  беше производственото бъдеще на България, подсказано за трета година вече с инициативата на Електротехническия факултет „Национално средношколско състезание „Енергетиката и ние”.

Прочети още...