Постижения с висока стойност на млад учен от ТУ-Варна

  Университетът, и бъдещето на комуникационните микролентови антени

            Постигна ли вече светът предела на възможностите си за предаване на информация? Какво повече от телекомуникациите, от смартфоните ни за лесна връзка на всеки с всеки?   

Прочети още...

III Международен младежки форум „Диалог на нациите“

      От 27 до 30 септември 2017г. в Република България ще се проведе III Международен младежки форум „Диалог на нациите“.
     Целта на форума е развитие на диалога между младите учени на България и Русия, формиране на среда за разработване на съвместни програми и проекти в областта на науката и образованието, популяризиране на руския език, като средство за международно научно-техническо сътрудничество.

Прочети още...

Катедра „Индустриален мениджмънт“ започва новата учебна година с обогатена образователна база

Катедра „Индустриален мениджмънт“ кани на 25.09.2017г., понеделник от 15.30 часа всички преподаватели и студенти на откриване на новата компютърна зала 507-НУК, оборудвана с дарителската подкрепа на г-н Петер Симон – доктор хонорис кауза на Технически университет – Варна.

Прочети още...

Лекция на проф. Джеф Ричардс

На 27 Септември от 11: 00ч. в конферентната зала в НУК, Проф. Джеф Ричардс, директор на научноизследователския АО институт ще изнесе публична лекция на тема: Съвременни тенденции в биомедицината.

Проф. Росен Василев: Завършилите Техническия университет във Варна се реализират веднага на пазара на труда

Източник: "24 часа"

Увеличихме времето им за практическа подготовка на студентите, искаме още да задълбочим сътрудничеството с бизнеса при обучението им, казва ректорът

- Тази година Техническият университет във Варна отбелязва 55 години от основаването си. Много или малко са 55 години, проф. Василев?

Цялата публикация прочетете тук.

Новата учебна година открихме с изпълнена държавна поръчка

    Кметът Иван Портних пред 1100 първокурсници на ТУ-Варна: Убеден съм, че вие сте лицето на европейска Варна

            За 55-и път пространството пред Ректората на университета се изпълни с развълнувани първокурсници. Пред прага на новата, и първа за тях, академична учебна година, те бяха видимо горди, че са защитили правото си да се нарекат студенти в уважавано висше учебно заведение. 

Прочети още...

55 години ТУ – Варна: Живата история

По случай 55 годишнината от основаването на Технически университет – Варна академичното ръководство отличи с почетен плакет и грамота 17 бивши преподаватели. При откриването на новата учебна година ректорът на ТУ – Варна – проф. дн инж. Росен Василев връчи лично наградите на ...

Прочети още...

1100 първокурсници в ТУ – Варна през 55-та академична година

ТУ – Варна Областният управител на Варненска област – Стеян Пасев, кметът на Община Варна – Иван Портних, председателят на Областния съвет на БЧК – Варна, Илко Раев и още официални гости уважиха първия учебен ден от 55-та академична година в ТУ – Варна. Ректорът на висшето училище – проф. дн инж. Росен Василев приветства 1100-те първокурсници, които започват обучението си в ОКС „бакалавър“. Пожелание за успех към младите хора отправиха и бившите ректори – проф. дтн инж. Димитър Димитров и проф. дтн инж. Асен Недев. Заедно с още 15 преподаватели те бяха отличени с грамота и почетен плакет „55 години ТУ – Варна“ за принос в изграждането и развитието на университета.

Прочети още...

Уважаеми, преподаватели и докторанти

Уважаеми, преподаватели и докторанти,
от месец август нямате достъп до базите данни, предоставени от МОН :

Sciense Direct ;  Scopus.

Очакваме до месец декември, 2017да се поднови договорът
между министерството и доставчика на БД.

Университетска библиотек