Студентски практики – 2

Уважаеми студенти,

разхлабването на противоепидемичните мерки благоприятства включването ви в проект „Студентски практики – фаза 2“. Целта на програмата е да подобри практическите умения на студентите и да укрепи партньорствата между Университета и работодателите.

Прочети още...

Отборът по футбол на ТУ-Варна се класира на трето място във ХХI-та Варненска универсиада

Отборът по футбол на  Технически университет – Варна се класира на почетното трето място във ХХI-та Варненската универсиада, която тази година се провежда в периода 10-24 април.

Прочети още...

Технически университет - Варна партньор на Career Show Tech

Технически университет - Варна е официален партньор на събитието за ИТ професии Career Show Tech. Събитието ще се проведе на 19 и 20 май изцяло онлайн. Над 2000 ИТ специалисти ще се срещнат с работодатели от България и Европа, предлагащи възможности за работа, развитие и участие в проекти.

Прочети още...

Технически Университет - Варна организира „Виртуални дни на бакалавърското обучение“ в периода 12-15 април 2021г.

Уважаеми ученици, кандидат - студенти,

Ще Ви запознаем подробно с бакалавърските ни специалности и ще отговорим на въпроси, които Ви вълнуват.

Прочети още...

Заповед 212 Великденски празници

Прочети още...

Нови позиции за научни работници в Технически университет – Варна

Технически университет – Варна обявява нови позиции за привличане на преподаватели с афинитет към научноизследователски дейности в областта на компютърните науки и интернет технологиите. След провеждане на конкурс, успешните кандидати ще бъдат назначени на академична длъжност (АД) „Асистент“ и ще бъдат зачислени в докторантура в областта на компютърните науки. Успешното кариерно развитие изисква придобиване на ОНС „Доктор в рамките на 4 години.

Прочети още...

Студент от Технически университет – Варна с призово класиране в Международния конкурс за студентски научни трудове „Черноморска наука“ 2021

Студентът от Технически университет – Варна Виктор Машков, с научен ръководител Юлка Петкова, стана призьор в Международния конкурс за студентски научни трудове „Черноморска наука“ 2021.

Прочети още...

Среща на представители на Техническия университет – Варна с ръководството на Национален университет „Одеска морска академия“

На 30 март 2021 г. в Одеса се състоя среща на представители на Технически университет – Варна с ръководството на Националния университет „Одеска морска академия.

На срещата присъстваха заместник-ректорът на Технически университет – Варна доц. Кирил Киров, експертът в отдел „Кандидатстудентски прием“ Доника Николова – Сотирова и ректорът на Национален университет „Одеска морска академия“ Михаил Миюсов.

Прочети още...