Представители на ТУ - Варна на среща в Община Димитровград

С представители на Технически университет - Варна разговаря днес кметът Иво Димов и заместникът му Светослав Стойков, информират от Общината. Срещата е част от инициативата на градоначалника за разкриване на филиал на технически ВУЗ в Димитровград. Цялата публикация прочетете тук.

Техническият университет във Варна търси талант

„Техническият университет търси талант" – това е мотото на събитие, организирано от студентския съвет по повод 55-годишнина на вуза, част от проявите, подчинени на титлата Европейска младежка столица, научи Moreto.net. Инициативата бе представена на кмета на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и с академичното ръководство. В нея се включиха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности", и Сергей Петров, представител на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица". Цялата публикация прочетете тук.

Екип от ТУ-Варна ще изследва влиянието върху енергетиката при въвеждане на повече ВЕИ

БТА, 01.03.2017

Екип от Техническия университет във Варна ще изследва влиянието на нововъведените в експлоатация възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ върху енергетиката. Това ще стане в рамките на проект "Изследване на устойчивостта на електроенергийната система и управлението на честотата при преобладаващ дял на производство от възобновяема енергия". Цялата публикация прочетете тук.

Oтзвук от СОУ "Димчо Дебелянов" гр.Варна

На 17 февруари учениците от 11а клас - Пенка Николаева Николова, Даниел Руменов Костов и Еманоела Ефтимова Карагьозова с техния ръководител Олга Ангелова участваха в Национално състезание за най-добра  иновативна идея,  организирано от катедра „Индустриален мениджмънт“ при Технически университет - Варна. Учениците от СУ "Димчо Дебелянов" достойно защитиха своя проект „Да живеем заедно днес“ и получиха грамоти, с които са приети за студенти, ако желаят да се обучават в специалността „Индустриален мениджмънт“.

http://www.sou-ddeb.com/

Във Варна 95 средношколци от цяла България представиха свои иновации в изложение

95 средношколци се съревноваваха за „ Най-добра иновативна идея“ във Варна.  Учениците, разпределени в 22 отбора, представиха на изложение своите проекти с помощта на макети, компютърни графики и визуализации и показаха предприемачески дух и усета си за бизнес. Цялата публикация прочетете тук.

Ученици от Варна спечелиха конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна беше класиран на първо място в конкурса за най-добра иновативна идея в конкуренция с 22 ученически отбора от пет града в България. Цялата публикация прочетете тук.

Изследват нови технологии за ранно откриване и диагностика на рака на млечната жлеза

Биомедицински инженери от Техническия университет във Варна изследват нови технологии за ранно откриване и диагностика на рака на млечната жлеза. Техните усилия са в областта на моделирането и симулациите на нови рентгенови технологии за получаване на изображения на млечна жлеза. Цялата публикация прочетете тук.

Агрономството е сред най-желаните специалности в ТУ-Варна

БНР, 16.02.17

Катедрата по „Растениевъдство” в ТУ-Варна отбелязва десет години от своето създаване. Първоначално катедрата стартира работа под наименованието „Растениевъдство и аквакултури” през 2007 г. През есента на 2007 г. академичният състав е прехвърлен в катедра „ЕООС”. След допълнително привличане на преподаватели от аграрното направление, през месец юли 2011 г. е обособена самостоятелна катедра „Растениевъдство”. Цялата публикация прочетете тук.

Биомедицински инженери от ТУ-Варна изследват нови технологии за ранно откриване и диагностика на рака на млечната жлеза

БТА, 17.02.17

Биомедицински инженери от Техническия университет във Варна изследват нови технологии за ранно откриване и диагностика на рака на млечната жлеза. Цялата публикация прочетете тук

Състезание за ученици по иновации организира Технически университет - Варна

БНР - Радио Варна,  07.02.17

С ръководителя на катедра "Индустриален мениджмънт" доц. д-р Таня Панайотова разговаря Светлана Вълкова.
Цялата публикация и запис от интервюто тук