Съобщения за членовете на АС 23.10.2018г

Уважаеми членове на АС,

Уведомяваме Ви, че на 29.10.2018г. от 15.15 ч. в конферентната зала на НУК  ще се проведе заседание на Академичния съвет при следния ДНЕВЕН РЕД:

Прочети още...

Безплатен достъп до подходящи за ТУ - Варна различни научни ресурси

Уважаеми преподаватели и докторанти,

Университетска библиотека с подкрепата на Scientific Knowledge Services AG  има възможността да ви предостави ползване на безплатен достъп до подходящи за ТУ - Варна различни научни ресурси.

Прочети още...

Избери кариера - работен семинар

Избери кариера: АВТОР НА ТЕХНИЧЕСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ - (работен семинар)

27 октомври 2018 от 10:00 до 14:30 часа в зала 100 ТВ (топла връзка) в Технически университет - Варна

ВХОД СВОБОДЕН

Не си сигурен накъде искаш да поемеш в кариерното си развитие? Или пък това, с което се занимаваш професионално в момента, не те удовлетворява?

Прочети още...

Проучване - Анкета за стажантска програма

Здравейте студенти и преподаватели на ТУ-Варна, Карлсберг България АД има амбицията да ни покани с идеи в изграждането на своята нова стажантска програма с насоченост Производство.

Прочети още...

Информационна кампания "ISIC Roadshow"

На 23 октомври 2018г. (вторник), в интервала 10:00 – 16:00 часа ще се проведе информационна кампания "ISIC Roadshow" на територията на Технически университет – Варна във фоайето на Машинен факултет (МФ) или до входа на МФ, в зависимост от метеорологичните условия. Кампанията се организира от Асоциация за подпомагане на академичната общност (АПАО).

Целта на кампанията е да се запознаят студентите с ползите, които им предоставят студентските карти ISIC, както и със специалните предложения, договорени за тях с основните ни партньори.

Предстоящо: Информационни дни за "Еразъм+"

ТУ-Варна отбелязва световните дни на Еразъм със серия презентации относно процедурата по кандидатстване и ползите от програмата. Ще чуем мнения и разкази на хора, които са се възползвали. Ще поговорим за всяка стъпка от кандидатстването до завръщането след мобилността. Ще се радваме да отговорим на всеки въпрос. Презентациите  са абсолютно безплатни и са отворени за всеки, който има интерес и желание да ги посети. Възползвайте се!

Прочети още...

Семинар по иновационни образователни технологии


УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ДОКТОРАНТИ и
СТУДЕНТИ,

На 10 октомври 2018 г. от 14:00 ч. в студентската читалня  в Библиотеката на ТУ – Варна ще се проведе

СЕМИНАР НА ТЕМА:

 

КАНИМ ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА ПРИСЪСТВАТ!

Ректор
Проф. дтн РОСЕН ВАСИЛЕВ

Стипендиантска програма на Агрополихим АД

     СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА на АГРОПОЛИХИМ АД за академичната 2018/ 2019 г.

     Агрополихим АД, Индустриална зона Девня, е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа  и лидер в производството на фосфорни торове на Балканския полуостров.
     Предлаганата програма има следните параметри:

Прочети още...

Изложба - конкурс

"НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ЗВЕНАТА В ТУ-ВАРНА"

Откриване в 9:30 часа на 08.10.2018 г.(понеделник) във фоайе на Нов учебен корпус.

 

Позиция за докторант в Хърватия

Университетът в Загреб, Факултета по машиностроене и корабостроене чрез Департамента по Корабостроене и океанско инженерство, обявява конкурс за докторант, в рамките на научно-изследователски проект:

Development of efficient methodology for finite element method based structural analysis of marine structures - REMAKE (KK.01.2.1.01.0124)

Научният сътрудник по проекта ще работи по включването в програмата с отворен код OOFEM на метода на крайните елементи за оценка на морските конструкции в етапа на проектиране.

Прочети още...