22 септември (вторник) неучебен и неработен ден.

Прочети още...

Възстановяване на традициите за съвместна дейност между ВМС и ТУ-Варна

Технически университет-Варна и Военноморски сили на Република България възстановиха традиционно добрите си взаимоотношения, изградени на база на взаимно уважение, чрез сключване на Споразумения за сътрудничество в редица области, в интерес на двете институции:

Прочети още...

В ТУ-Варна отвори врати най-новата държавна IT гимназия в морската столица

Най-новото училище във Варна - Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи, започна първата си учебна година с 225 ученици в 10 паралелки и с напълно обновена база в кампуса на Технически университет - Варна.

Прочети още...

Откриване на новата учебна 2020/2021 година в ТУ - Варна

Технически университет – Варна посрещна с академична церемония първокурсниците в 29 бакалавърски програми от 58-я випуск на висшето училище. На тържеството присъстваха народният представител от трети многомандатен варненски район  Таня Петрова, областният управител на Варненска област - Стоян Пасев, кметът на Община Варна - Иван Портних, председателят на Общински съвет Варна – Тодор Балабанов, Елена Кенарова – началник на отдел „Образование“ в Община Варна, бившият ректор проф. Димитър Димитров, представители на Съвета на настоятелите и партньори от бизнеса, настоящата академична колегия на университета, студенти и докторанти.

Прочети още...

Среща на ръководството на ТУ-Варна с Командира на ВМС

По покана на ректора на Технически университет-Варна проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев, на 10.09.2020 г. командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов участва в работна среща с ръководството на университета.

Прочети още...

СЪОБЩЕНИЕ ОБЩЕЖИТИЯ

Уведомяваме ви, че резултатите от второ класиране можете да проверите от днес (10.09.2020г.) ТУК

Покана за откриване на учебната 2020/2021 година

За вас абсолвенти

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА
УВЕДОМЯВА

всички дипломирали се през месец юли 2020 г. студенти, ОКС „бакалавър“ или ОКС „магистър“  да се подпишат на изготвените дипломи за висше образование от специалности:

Прочети още...

Международна научна конференция на тема "Сътрудничество между бизнеса и университетите за дуално висше образование" с активно участие на Технически университет - Варна

В периода 03-04.09.2020 се проведе международна научна онлайн конференция на тема "Сътрудничество между бизнеса и университетите за дуално висше образование". Конференцията събра над 250 учени, преподаватели, студенти, представители на бизнеса и експерти по дуално обучение от различни държави, които споделиха своите идеи, опит и резултати от изследвания и работа по тематиката.

Прочети още...