Велоклуб "Устрем" и катедра "ЕООС" в ТУ-Варна с нов проект за рециклиране на пластмаса

Велоклуб "Устрем" в парньорство с катедра "Екология и опазване на околната среда" в Технически университет - Варна с нов проект за рециклиране на пластмаса.
Целия репортаж може да гледате тук.

Проф. Тодор Ганчев от Технически университет – Варна участва в дискусия „Възможности и предизвикателства пред българския риболовен сектор“

В рамките на Експертната дискусия „Възможности и предизвикателства пред българския риболовен сектор“, организирана от г-н Иво Христов, член на Европейския парламент, бяха поканени експерти от научните среди, в т.ч. Института по рибни ресурси, Института по океанология към БАН, Технически Университет – Варна, неправителствени организации и сдружения, рибарските общности, Комисията по рибарство за Средиземно море и Черно море, Комитета по наблюдение на ОП „Морско дело и рибарство“.

Прочети още...

Дванадесет студенти ще се обучават по програмата „Еразъм“ през летния семестър в Технически университет – Варна

Дванадесет студенти от четири държави ще се обучават в Технически университет – Варна през летния семестър по програма „Еразъм“. Заради усложнената епидемиологична обстановка, тяхната подготовка ще продължи да се провежда онлайн, както бе и през зимния семестър.

Прочети още...

Заповед 111 - Трети март

Прочети още...

Нови хоризонти за научноизследователската дейност в  Технически университет – Варна

На 19 февруари в Технически университет – Варна бе проведена работна среща между представители на Научноизследователския институт и академичната общност с лейтенант-командир Ерик Полсън, помощник на аташето на Военноморските сили на САЩ в България. Срещата бе организирана от Научноизследователски институт към ТУ-Варна.

Прочети още...

Варненските университети, бизнес и община – заедно в проект за създаване и развитие на дигитален иновационен хъб

На 18.02.2021 г. в Технически университет – Варна се състоя работна среща за учредяване на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Варненски цифров иновационен хъб“ за участие в проект по програма „Цифрова Европа 2021-2027“.

Прочети още...

Технически Университет – Варна подпомага благотворителен турнир в подкрепа на футболен фен

Технически Университет – Варна, ССК Одесос и БАМФ организират благотворителен футболен турнир “Помогни на приятел” - в помощ на Станислав Стоилов, който е сред известните фенове на ПФК Спартак /Варна/.

35-годишният мъж се нуждае от операция на менискус и кръстни връзки на колянна става. Необходимата сума е 5000 лв. – за интервенцията, която ще се извърши в София, и за последващото му възстановяване.

Прочети още...

Първата в страната Microsoft Академия е създадена в Технически университет - Варна

През 2001 г. в Технически Университет – Варна бе създадена първата в страната Microsoft Академия, която тази година навършва 20 години.

С изграждането на Академията, се утвърди дългогодишното и успешно сътрудничество на университета с един от водещите световни лидери в областта на информационните технологии – Microsoft.

Прочети още...

Siemens България дари модерна апаратура за реновираната лаборатория по “Mехатроника” на Технически Университет – Варна.

Съвременното оборудване бе официално предадено на университета от ръководителя на инженерния център на Siemens България във Варна - инж. Николай Архипов и от инж. Антон Наумов. Включва три стартерни пакета за сервозадвижвания 6SL3200-0AE40-0AA0 SINAMICS V90 PN за двигатели SIMOTICS S-1FL6, които да подпомогнат практическото обучение на студентите.

Прочети още...

Онлайн презентация „7 причини да заминеш на Еразъм семестър" - 24 февруари 2021 г. – 19.00 часа

     Младежката организация JCI /Junior Chamber International/  Varna  кани студентите от ТУ-Варна на онлайн презентацията „7 причини да заминеш на Еразъм семестър".

     Събитието цели да мотивира повече студенти да се възползват от програмата Еразъм+ по време на тяхното следване. Говорители ще бъдат Катерина Русева и Радослав Георгиев. Катерина е локален вицепрезидент с ресор „Събития и обучения" на JCI Varna за 2020г., а Радослав е локален президент на организацията за 2016г.

За участие в презентацията, моля ползвайте този линк: 7 причини да заминеш на Еразъм семестър