В Технически университет – Варна започват да се провеждат срещи с ученици от различни училища в страната във връзка с началото на новата кандидат-студентска кампания за учебната 2024/2025 г.

Дните на отворени врати са от 01 до 05 април 2024 г. от 9:00 до 16:00 часа.

Те ще предложат на всички кандидат-студенти срещи с преподаватели и студенти от различни специалности на университета, ще бъдат представени възможностите за подготовка на високоспециализирани кадри по професиите на настоящето и бъдещето. Учениците ще могат да научат повече за предлаганите специалности, видовете учебни планове на обучение, да посетят най-новите учебни лаборатории за IT и комуникационни технологии, роботика и мехатроника, електроника, възобновяеми енергийни източници, корабните тренажори, да се запознаят с кариерните и професионални възможности за бъдеща реализация.

Всички организирани групи за посещения на университета, със специфични професионални и научни интереси, могат да се свържат с експертите от Центъра за кандидат-студентски прием тук: http://ksp.tu-varna.bg/index.php/kontakti или на тел: 052/ 302 440, 052/ 383 441, 0899 904 989

Технически университет – Варна е модерен и престижен университет с над 60-годишна история, успешно интегриран в европейската образователна система и лидер в сферата на техническото образование. Акредитиран е институционално с възможно най-високата оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация в Република България. В Технически университет – Варна се осъществява иновативно обучение, което предоставя отлична перспектива за изграждане на кариера в широк спектър от инженерни професии, агрономство или социален мениджмънт. Университетът предлага образователно-квалификационни степени: „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и дава възможност за високоспециализирана професионална реализация или академично развитие. Четирите факултета, двата колежа и един департамент на университета разполагат с най-съвременната учебна, информационна и научноизследователска база.