Подготовката за двудневното състезание по програмиране на компютърни 2D игри в брлаузър в Технически университет – Варна е в разгара си. Откриването е в 10 часа в събота, 10 март т.г. в ректората на университета.

Участието е с вход свободен, без предварителна регистрация, без възрастови и професионални ограничения. Гостите ще имат възможност да се запознаят много подробно с един от интересните продукти за правене на игри – Phaser, благодарение на лекцията и демонстрациите, които е подготвил Мартин Антонов – ръководител на Zariba Academy. Следобед в събота всеки, който има идея за нова игра, може да я представи и да сформира екип, който да я разработи. Работата на отборите ще продължи до 22 часа в събота и през целия ден в неделя, 11 март. По време на работния процес за участниците в отборите са осигурени закуски и освежаващи напитки в приятната обстановка в студентската читалня на Университетската библиотека – неща, които са типични за този формат събития.

В късния следобед в неделя започва представянето на разработките и оценяването от жури с представители на организаторите – ТУ – Варна и Zariba. Награждаването е от 19 часа на 11 март.

Всички участници ще получат сертификат за участие, а участниците от отборите, отличени на първите три места ще получат и хубави предметни награди, благодарение на спонсорите от „Адастра България“ ЕООД, „Консентрикс България“, The Taxback Group и Териториалната организация на Научно-техническите съюзи – Варна. Успешната комуникация с фирмите и организациите - партньори на ТУ – Варна дългосрочно и сред водещите потребители на кадри на ТУ – Варна, подкрепили Варна Game Хакатон 2018, се осъществява със съдействието и контактите на Центъра за развитие на кариерата при университета с ръководител Лидия Николова сертифициран по GCDF кариерен консултант.

Някои от партньорите на събитието споделиха с какво ги привлече идеята за хакатона, как съответства на нагласите на техните фирми за работа с млади хора и за участие в събития, които подкрепят проактивното поведение и креативността.

Жанета Димова, специалист „Човешки ресурси“, Адастра България: Като компания, фокусирана върху управлението на знанието и иновациите, Адастра България се стреми именно да подпомогне внедряването на различни технологични обучения с практическа насоченост, които са ключови за успешната подготовка и кариерно развитие на всеки, който има желание да се развива в ИТ индустрията. Адастра Академия, като част от Адастра България, е олицетворение на всички вътрешни и външни инициативи на компанията за споделяне на знания и опит. В този смисъл, всички съвместни инициативи, които реализираме с ТУ-Варна, се стремят, да подпомогнат образованието по пътя на развитието на младите таланти към съвременните изисквания на бизнеса за включване на информирани и подготвени кадри на пазара на труда. Структурата на Адастра Академия се стреми да обхване целия цикъл, преминавайки през запознаване с Информационния мениджмънт и събуждайки интереса към една ниша за предоставяне на най-висок клас услуги и решения в света на базите данни /управлението на ключови за бизнеса данни/. Желанието ни е да подпомагаме младите специалисти и тяхното развитие в ИТ сферата, за това и с радост взимаме участие на предстоящото събитие. Разработката на един продукт минава през множество анализи, в които данните се превръщат в информация. А информацията носи добавена стойност за реализирането на всяка успешна игра. С нагласата за успех заедно встъпваме в това предизвикателство. Очакваме ви!

Кристина Илиева, специалист „Маркетинг и комуникации“, The Taxback Group: Някои от основните ценностите, които защитаваме в ежедневната работа в нашата компания,  са  свързани с поддържане на висока лична мотивация и проактивност на служителите. В тази връзка подкрепата на събития като двудневния хакатон в Технически университет-Варна е страхотна възможност и естествено продължение на желанието ни да подкрепяме младите хора  по пътя към тяхното лично и професионално развитие.

Анна Палазова, Zariba Group: Zariba Group е компания с над 10 години опит в ИТ сектора.  Компанията е с утвърдено име и силни позиции в ЕС.  Освен в Европа Zariba се радва на добра репутация и силно разработени канали на възлови пазари по света. И точно като доказана фирма с бизнес нюх и просперитет в една от най-конкурентните бизнес среди, ние знаем колко е важно да се насърчават талантите. Хакатонът е събитие, което вече сме организирали и сме видели, че то е прекрасна арена за среща на знаещи и можещи програмисти, дизайнери и хора с идеи. И точно за това се амбицирахме да го направим отново, съвместно с партньорите ни от Техническия университет, защото искрено вярваме, че подобни състезания са полезни за целия бранш. Няма никакви ограничения за възраст, позиция или статус. Във всеки един участник, престрашил се да се включи, може да дреме следващия ИТ лидер, изобретател, предприемач и ние ще сме там, за да се срещнем с него!

Презентация Адастра България

Презентация Консентрикс България

Презентация The Taxback Group