Технически университет - Варна обявява конкурс (ВТОРА ПОКАНА) за подбор на студенти, млади учени, постдокторанти и преподаватели за провеждане на изходящи мобилности в асоциираните партньори по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски““


Във връзка с изпълнение на Дейност 5 “Кариерно ориентиране на студенти и мобилности – изходяща мобилност за студенти, млади учени, постдокторанти и преподаватели” по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски““, финансиран по процедура BG05M2OP001-2.016 „Модернизация на висшите училища“, със съфинансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове, на основание чл. 32, ал.1, т.3 от Закона за висшето образование, чл.15, ал.1, т.5 от Правилника за устройството и дейността на Технически университет - Варна, договор BG05M2OP001-2.016-0026 между бенефициента ВСУ ,,Черноризец Храбър” и ОП НОИР от 08.11.2021 г., споразумение между ТУ-Варна и бенефициента ВСУ ,,Черноризец Храбър”, както и изискванията на Ръководството за изпълнение на административни договори за представяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП НОИР относно наложеното нормативно изискване за извършване на предварителен подбор, чрез конкурс на лица, които не са преминали предварителна оценка заедно с проектното предложение, както и съгласно  заповед на Ректор на ТУ-Варна, се обявяват 

Общо 14 (четиринадесет) позиции за студенти, докторанти, постдокторанти и преподаватели за провеждане на изходящи мобилности (с продължителност 3 месеца) в асоциираните партньори, както следва: 

Изходящи мобилности в Университет на Жилина, Словакия – 7*позиции;
Изходящи мобилности в Университет на Букурещ, Румъния – 7* позиции.

Обща информация за изходящите мобилности:

Изходящата мобилност за обучение на студенти, млади учени –докторанти може да се отнася до всяка тематична област/ академична дисциплина от учебната програма на студента/докторанта по ПН 5.4 ,,Енергетика“ и ПН 5.5 ,,Транспорт, корабоплаване и авиация“, като периода на обучение в чужбина е част от учебната програма за придобиване на съответната образователна степен (ОКС ,,Бакалавър“, ОКС ,,Магистър“ или ОКС ,,Доктор“). Изходящата мобилност за обучение на студенти и докторанти по настоящата дейност ще бъде пряко свързана с тяхното обучение и ще се осъществява от чуждестранен асоцииран партньор, който е удостоен с харта за висше образование „Еразъм“. Успешното приключване на изходящата мобилност на студентите и докторантите ще бъде удостоверено от чуждестранния асоцииран партньор с документ (удостоверение/сертификат), подписан от приемащата страна, посочващ името на участника, целта на дейността, както и началната и крайната дата на мобилността.

Изходящата мобилност за членове на академичния състав (постдокторанти, преподаватели на ОТД) с цел преподаване може да се отнася до всяка тематична област, в която преподават, но да е отнесена към ПН 5.4 ,,Енергетика“ и ПН 5.5 ,,Транспорт, корабоплаване и авиация“.

Срок на мобилността предстои да се уточни според капацитета на приемащия университет и възможностите на кандидатите.

 

Изисквания и критерии на допустимост:

Кандидатите студенти и млади учени-докторанти (редовни докторанти) да са от ПН 5.4 ,,Енергетика“ и ПН 5.5 ,,Транспорт, корабоплаване и авиация“.
Кандидатстващите студенти да са редовно обучение, да не са със статут на прекъснали, отстранени, неполучили заверка по дисциплина; да нямат натрупани невзети изпити. Последните подлежат на проверка.
Кандидатстващите преподаватели да са на ОТД към ТУ-Варна, от ПН 5.4 ,,Енергетика“ и ПН 5.5 ,,Транспорт, корабоплаване и авиация“ или да преподават на студенти от тези направления.
Кандидатите да не са участвали в мобилност по проекта или друг, финансиран по процедура BG05M2OP001-2.016 „Модернизация на висшите училища“.
Да владеят английски език на ниво минимум Б1 –да се представи документ за ниво на владеене на езика, с непритежаващите документ ще се проведе интервю.

Селекцията на кандидатурите ще бъде извършена при прилагане на критерии за допустимост.
Конкурсите за селекция ще се проведат централизирано, при спазване принципите на безпристрастност, прозрачност и справедливост на избора. В комисиите за подбор не могат да участват лица, които са подали кандидатури в рамките на същата селекционна процедура, с което ще се гарантира липсата на конфликт на интереси.

Подаване на документите

Документи по електронна поща - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.: документите трябва да бъдат сканирани във формат *.pdf и да бъдат запазени във файл с името на документа и добавено името на кандидата.

Документи, подавани на място: в 403М, г-жа Нина Тодорова

Всички документи трябва да бъдат подадени срок до 04.09.2023 г., 14.00часа

Обявата за конкурса е достъпна на сайта на ТУ-Варна, секция „Съобщения“.
Всички последващи съобщения във връзка с провеждане на конкурсната процедура, както и образците на документите се намират на сайта на ТУ-Варна.

За допълнителна информация:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., доц. д-р инж. Г. Илиева – координатор по проекта за ТУ-Варна  

---
* възможно е преразпределение според интереса на кандидатстващите и капацитета на приемащия университет по тематика/област 

 

Заявление: ТУК

Декларация ЗЗЛД: ТУК

Формуляр автобиография: ТУК

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG05M2OP001-2.016-0026 “Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на Академична ЕкоСистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.