Технически университет - Варна обявява конкурс (ВТОРА ПОКАНА) за подбор на преподаватели за запълване на свободните места за провеждане на краткосрочни специализации в асоциираните партньори по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“


Във връзка с изпълнение на Дейност 3 “Професионално развитие на преподаватели”  по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски““, финансиран по процедура BG05M2OP001-2.016 „Модернизация на висшите училища“, със съфинансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове, на основание чл. 32, ал.1, т.3 от Закона за висшето образование, чл.15, ал.1, т.5 от Правилника за устройството и дейността на Технически университет-Варна, договор BG05M2OP001-2.016-0026 между бенефициента ВСУ ,,Черноризец Храбър” и ОП НОИР от 08.11.2021 г., споразумение между ТУ-Варна и бенефициента ВСУ ,,Черноризец Храбър”, както и изискванията на Ръководството за изпълнение на административни договори за представяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП НОИР относно наложеното нормативно изискване за извършване на предварителен подбор, чрез конкурс на лица, които не са преминали предварителна оценка заедно с проектното предложение, ТУ-Варна обявява 

5 (пет) позиции за запълване на свободните места за преподаватели за провеждане на краткосрочни специализации (с продължителност 14 дни) в асоциираните партньори, както следва: 

Краткосрочна специализация в Университет на Жилина, Словакия;
Краткосрочна специализация в Университет на Букурещ, Румъния .

Необходими документи за участие в конкурсната процедура:
1. Заявление до Координатор на проекта за ТУ-Варна за участие в конкурса, в което е посочено мястото (асоциирания партньор) за провеждане на краткосрочни специализации (с продължителност 14 дни), за което се кандидатства.
2. Автобиография съгласно образецa на Програмата, публикувана към поканата.
3. Декларация в съответствие с нормативните текстове от регламент (ЕС) 2016/679 на европейския парламент и на съвета (чл. 7) за съгласие за обработка на личните данни за целите на проекта, публикувана към поканата.

Специализациите по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски““, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, могат да бъдат осъществени от членове на академичния състав от ТУ-Варна, които отговарят на следните критерии:

  • Да са преподаватели в ТУ-Варна;
  • Да притежават необходимото ниво на владеене на чужд език (минимум А2);
  • Да участват в специализация по проекта за първи път;
  • Да преподават в специалности свързани с професионални направления: 5.4. Енергетика и 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация;
  • Да са налични възможности в приемащите университети.

Селекцията на кандидатурите ще бъде извършена при прилагане на критерии за допустимост.
Конкурсите за селекция ще се проведат централизирано, при спазване принципите на безпристрастност, прозрачност и справедливост на избора. В комисиите за подбор не могат да участват лица, които са подали кандидатури в рамките на същата селекционна процедура, с което ще се гарантира липсата на конфликт на интереси.

 

Подаване на документите

Документи по електронна поща - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. : документите трябва да бъдат сканирани във формат *.pdf и да бъдат запазени във файл с името на документа и добавено името на кандидата.
Документи, подавани на място: стая 403М, г-жа Нина Тодорова

Всички документи трябва да бъдат подадени срок до 08.09.2023 г., 14.00часа

Обявата за конкурса е достъпна на сайта на ТУ-Варна, секция „Съобщения“.
Всички последващи съобщения във връзка с провеждане на конкурсната процедура, както и образците на документите се намират на сайта на ТУ-Варна.

За допълнителна информация:

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., доц. д-р инж. Г. Илиева, координатор по проекта за ТУ-Варна

Заявление: ТУК

Декларация ЗЗЛД: ТУК

Формуляр автобиография: ТУК

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG05M2OP001-2.016-0026 “Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на Академична ЕкоСистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.