Технически университет - Варна и Zariba Group организират двудневно състезание за създаване на компютърни игри -  Varna Game Hackathon 2018 на тема: 2D Web Игри.

Маратонът по програмиране ще се проведе на 10 и 11 март 2018 г. в ТУ – Варна. Няма възрастови или професионални ограничения - освен деца, ученици и студенти с интереси в гейминга, всеки, който е изкушен от програмирането, независимо от опита или сферата си на реализация, може да се присъедини. Единственото условие е участието с лични лаптопи. Заповядайте и доведете и приятели - гарантираме ви креативно, полезно и забавно преживяване!

През първия ден от събитието участниците ще имат възможност да се опознаят и сами да сформират отбори, с които да разработат оригинална компютърна игра. Представители на Студентския съвет на ТУ-Варна ще бъдат домакини и ще  съдействат във формалната и неформална част на събитието. Започваме в 10 часа на 10 март, събота, а финалът е в 19 часа в неделя, 11 март.

файл: програмата на събитието

Готовите разработки ще оценява жури от представители на Zariba Game Academy и на ТУ-Варна от катедри "Софтуерни и интернет технологии" и "Компютърни науки и технологии". Осигурени са сертификати за участие, грамоти и много награди за отборите, класирани на призови места.

Спонсори на събитието са НТД "Комуникационна техника и технологии" към ТО на НТС - Варна, TAXBACK Group, ADASTRA Academy, CONCENTRIX.

С това събитие организаторите от ТУ – Варна и Zariba Group и техните партньори желаят да дадат възможност за изява на всички, които се занимават активно или мечтаят и биха желали да се включат в екипи за разработка на нови компютърни игри. Форумът е и място за активен обмен на идеи, за създаване на нови полезни социални контакти и забавление, разбира се.

Организаторите целят също да привлекат по един позитивен начин и общественото внимание към темата за съдържанието и влиянието на компютърните игри и да съдействат за формиране на социално и морално отговорно поведение и у техните създатели, и у потребителите. ТУ-Варна и Zariba Group ще направят още една сериозна стъпка в тази посока като предложат от следващата учебна година съвместно разработена магистърска програма, фокусирана изключително върху дизайна и програмирането на компютърни игри. Този съвместен проект също ще бъде представен за първи път публично по време на предстоящия Varna Game Hackathon 2018.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/927278950755650/?ti=as