На 30 октомври, понеделник, в хотел „Голдън тюлип“ във Варна ще се проведе форумът „Кариера за нова ERA”. Събитието е част от Кариерните дни за развитие на магистри и докторанти - инициатива на Европейската комисия за кариерно развитие на магистри и докторанти, която за пръв път тази година се провежда в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България. 

В рамките на „Кариера за нова ERA” студентите, докторантите, младите и вече утвърдени учени имат възможност да се срещнат с водещи компании и агенции за човешки ресурси, да се включат безплатно в полезни обучителни семинари и да получат Certificate of Attendance, да научат повече за европейската мрежа EURAXESS.

Участието в събитието е безплатно. Предвид ограничените места, се изисква предварителна регистрация за семинарите на адрес: https://eracareerday.euraxess.bg/bg/node/16.

Програма на пътуващия образователен салон „Кариера за нова ERA” във Варна

30.10.2017г., понеделник, 10-18 часа, хотел „Голдън Тюлип“

10:00 - 10:30                Откриване

10:30 – 11:45               Обучителен семинар ЛИДЕР? КОЙ? АЗ?

Каква е разликата между лично и организационно лидерство и между организационен мениджмънт и лидерство? Научете кога един лидер е "пълноспектърен"?

Стелиана Кемчева и Антон Младенов от Евдемония Сълушънс

12:00 – 13:00               Обяд

13:00 – 14:00               Обучителен семинар УСПЕШНИЯТ БИЗНЕС ДНЕС

Какво прави един бизнес успешен в наши дни? Какви са тенденциите за развитие на успешен бизнес в 21-ви век? Какво означава "пълноспектърна" организация?

Стелиана Кемчева и Антон Младенов от Евдемония Сълушънс

14:00 – 15:00               Обучителен семинар УСПЕШНОТО CV

Кои са различните видове СV и какъв тип да използваме в зависимост от работата, за която кандидатстваме? Кои са специфичните изисквания в различните държави? Кое се цени в бизнеса и кое в академичните среди?

Дорина Кабакчиева от УНСС

15:00 – 15:30               Кафе пауза

15:30 - 16:30                Обучителен семинар КАРИЕРА В 21-ви ВЕК

Как да разграничаваме значимите от незначимите въпроси в кариерното си развитие? Как да увеличим въздействието и приноса на работата ни? Кои са уменията, необходими днес за въздействие в бизнеса и в научноизследователските институции?

Стелиана Кемчева и Антон Младенов от Евдемония Сълушънс

16:30 – 17:30               Обучителен семинар НАУЧНО КАФЕНЕ

Какво е междусекторна мобилност? Какво предлагат дейностите “Мария Склодовска-Кюри” - един от най-важните инструменти на Европейската комисия за подкрепа на кариерното развитие на учените.

Габриела Чупренска от БАН Проф. Валя Василева, Институт по физиология на растенията и генетика, БАН, д-р Кристина Близнакова, ТУ – Варна

17:30 – 17:45               Закриване

През целия ден – свободно посещение на информационните щандове на:

  • EURAXESS Портал

Вход към професионална реализация в бизнеса и академията в повече от 40 държави в и извън Европа. Актуални обяви за свободни работни позиции, грантове и стипендии.

  • HR DATING  - възможност за среща с представители на фирми и организации от региона, които ще разполагат с щандове

Регистрация за участие в семинарите и допълнителна информация на: www.euraxess.bg, https://www.facebook.com/KarieraZaNovaEra/,  https://eracareerday.euraxess.bg/bg#container.

 

„Кариера за нова ERA” е пътуващо изложение и преминава у нас през София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Русе. В България, организатор на събитията е Координационен център на EURAXESS към СУ „Св. Климент Охридски“. Партньори на форума са  Министерство на образованието и науката, Кариерен център към Стопански факултет на СУ, Британски съвет, НБУ, Фондация „Институт за технологии и развитие“, Русенска търговско-индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Pensoft Publishers и СиБанк.