В края на месец май Технически университет - Варна ще събере над 100 startup предприемачи и ентусиасти в рамките на 10-то юбилейно издание на Startup Weekend Varna' 2018.

В рамките на три дни всеки един от участниците ще има както възможността да претвори иновативната си идея в бизнес и безценната възможност да получи обратна връзка от дългогодишни професионалисти, така и да представи идеята си пред активни инвеститори и да се присъедини към активна предприемаческа общност.

Няма ограничение в идеите, които могат да се разработят в това издание на Startup Weekend Varna. Приемливи са всички сфери - mobile, health, food, education, fintech и всички онези области на бизнеса, за които и организаторите от клуб "Предприемачество и иновации" към ТУ може да не са се досетили.

Бъдещите предприемачи ще бъдат насочвани и подпомагани от доказани имена в бизнеса като програмиста Юлиан Сапунджиев, Галина Момчева от ВСУ "Ч. Храбър", digital екперта Иво Илиев, Ксения Виноградова - една от малкото дами управител на startup с опит в croudfunding финансирането, Мартин Попов от Interactive Share.

Преценката за най-добре реализирана бизнес идея ще е на Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракостов от Pub Galaxy - част от мрежата на Endeavor, и Юлиян Бориславово от хостинг компанията ICN.

Как?

За да се включите в предизвикателството се нуждаете от 54 часа, една или повече идеи, готовност за малко сън, добър екип - който може да сформирате и на място, и билет. Билетите са налични от страницата на събитието.  За студенти и учащи билетите са безплатни. Нужно е единствено да използват промо код  HYPESHAPE при регистрацията на билета.

Кога?

От 25 до 27 май 2018 г.

Къде?

Технически университет – Варна, ул "Студентска" 1, гр. Варна – студентската столова

За Startup Weekend

Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, в рамките на което всеки може да влезе в обувките на един предприемач. Форум, на който програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, икономисти или само стартъп енсусиасти се събират, споделят идеи, сформират екипи и проверяват дали идеята им може да се превърне в успешен бизнес. Всяка година в различни точки на света се организират няколко десетки startup weekend-а, които формират международна startup общност.

Всяко едно събитие се записва. Финалните презентации на готовите продукти се качват на страницата на фондацията Startup Weekend, която е регистрирана в Сиатъл в Съединените щати, където инвеститори нерядко търсят добри проекти, в които да инвестират.

Допълнителна информация:

Телефон: 0884 139 349 - Младен Николов

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

FB Page: https://www.facebook.com/StartupWeekendVarna/