На 09 и 10 март 2018 година в Професионална техническа гимназия „Васил Левски“ град Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“.

77  ученика  от 37 професионални гимназии участваха в надпреварата за „Най- добър техник в машиностроенето“.

Учениците решаваха тест от 40 въпроса от учебните предмети: Техническо чертане, Техническа механика, Материали и заготовки /Материалознание/, Електротехника и електроника, Информационни технологии и две приложно-творчески задачи, съдържащи детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на съединение.

На състезанието присъства ас. д-р инж. Таня Аврамова от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ като официален представител на Техническия университет – Варна по покана на директора на училището - инж. Габриела Данаилова. Ас. д-р инж. Таня Аврамова участва в комисията по проверка на състезателните работи, представи на участниците и техните ръководители възможностите и специалностите, които предлага Техническия университет – Варна, награди първите трима отличили се с награди предоставени от ръководството на университета и проведе среща с официалните гости на събитието, които бяха:

  • инж. Таня Михайлова – Заместник- министър на образованието  и   науката;
  • инж. Росица Илиева – главен експерт по професионалното  образование и обучение на МОН;
  • инж. Розалия Личева – Началник на РУО – Велико Търново;
  • инж. Таня Димитрова – старши експерт в Регионален инспекторат по образованието – Велико Търново;
  • Румяна Матеева – представител на Община Горна Оряховица.

 

Зам. Министър на образованието и науката – инж. Таня Михайлова, ас. д-р инж. Таня Аврамова, Началник на РУО – Велико Търново – инж. Розалия Личева (от ляво на дясно)

Награди от Техническия университет – Варна получиха:

  • I място – Андраник Давид Мелконян от НПГПТО „М. В. Ломоносов“ – гр. София

  • II място – Радослава Славейкова Закова от НПГПТО „М. В. Ломоносов“ – гр. София

  • III място – Мариел Деянов Йорданов от СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов