Равносметката за випсук 2017 на Корабостроителния факултет на Технически университет – Варна донесе заслужено удовлетворение на преподаватели, студенти и родители – средният успех на випуска е „много добър“, а студентите със среден успех от следването над 5.50 са 25. Пълен отличник на випуска и носител на златна значка на Технически университет – Варна е магистърът от специалност „КМТ“ Милена Иванова Колева. Тя завършва с отличен 6.00 курса на обучение, шестица е и оценката й от държавните изпити.

„Попътен вятър!“ и „Седем фута под кила!“ пожелаха на младите хора с нескрито вълнение деканът на КФ – доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, ръководителите на обучаващите катедри: „Корабостроене и корабни машини и механизми“, „Корабоводене, управление на транспорта и опазване чистотата на водните пътища“, „Екология и опазване на околната среда“, „Топлотехника“ и „Растениевъдство“, които връчиха дипломите.

Абсолвентите от випуск 2017 на Корабостроителния факултет на ТУ – Варна получиха дипломите си за завършено висше образование на Никулден. Ръководството на факултета избра неслучайно датата на промоцията и тя се състоя в деня, когато почитаме Свети Николай Чудотворец – покровител на хората, отдадени на морето и морските професии. От този тържествен момент насетне 6 декември вече ще е професионален празник и за новото попълнение от 60 навигатори, завършили специалност „Корабоводене“, 25 инженери със специалност „Корабостроене и морска техника“ (КМТ) и 54 – „Корабни машини и механизми“ (КММ). С морето е свързана и подготовката на 16 специалисти по „Експлоатация на флота и пристанищата“ (ЕФП), както и на студентите, завършили „Инженерна екология“, правоприемник на специалността „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда”. Като възпитаници на Корабостроителния факултет, празника на моряка ще тачат и техните колеги – младите инженери от специалност „Топлотехника и ВЕИ“ и агрономите, възпитаници на катедра „Растениевъдство“.

 

bwd  Снимка 1/12  fwd