Студенти от специалност "Инженерна екология", докторанти и преподаватели в Катедра "Екология и опазване на околната среда" взеха участие в обучения по международния проект SCIRENA - Black Sea „Позиция и информация по отношение на регионалните дейности за опазване на околната среда на Черно море (SCirene and Information towards Regional Environmental Action for the Black Sea). Проектът е финансиран по програма ,,Опазване на околната среда и климатичните промени“.

Уъркшопът се проведе в хотел Голдън Тюлип, където в рамките на 2 дни, лектори от Норвегия проведоха лекции свързани със замърсяването и мониторинга на микропластмасите в морска среда, еутрофикацията на морските води и оценка на състоянието на стопански значимите видове риба.

В третия ден от инициативата по проекта, доц. д-р Даниела Тонева – ръководител на катедра „Екология и опазване на околната среда“ и Мирослава Робинсон – докторант в докторска програма „Системи и устройства за опазване на околната среда” взеха участие в обучения и теренни научни изследвания.

Повече снимки и информация можете да видите на фейсбук страницата на катедра „Екология и опазване на околната среда“

https://www.facebook.com/EOOSTUV