Публичната лекция, озаглавена "Let's Talk Agile…", на д-р инж. Захари Барбов, ICT мениджър в KBC Global Services, пред студенти от 3-ти курс, които изучават специалността "Софтуерни и интернет технологии", беше изнесена на 12.03.2024 г.

Над 50 студенти се запознаха с Agile методологията, както и с връзката между теоретичните концепции на Agile продуктовата разработка и конкретното им приложение в реална работна среда при създаването, внедряването и поддръжката на комплексни банково-застрахователни софтуерни продукти и решения в една от най-големите финансови институции в Европа като KBC.

Поканата за лекцията на KBC Global Services беше отправена от проф. д-р инж. Милена Карова, преподавател в катедра "Компютърни науки и технологии", с цел поддържане на връзката на студентите с успешните представители на бизнеса, както и постигане на по-задълбочено разбиране и прилагане на академичните знания в реални ситуации.

Традиционно, събитието на KBC Global Services завърши с куиз и награди за отличилите се, което добави интерактивен и забавен аспект към лекцията.