Студенти от морските специалности „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“ в ТУ-Варна се запознаха с дейността на "Старгейт Маритайм" и възможностите за кариерно развитие в компанията.

По време на презентацията на 24.10.2023 г., представителите на водещата варненска фирма – к.д.п. Андриян Евтимов - управител, к.д.п Диян Георгиев - Менинг мениджър и гл. механик Гален Станев - технически инструктор механици, привлякоха вниманието на бъдещите офицери и морски инженери със стажантска и кадетска програма за развитие, сред екип от опитни професионалисти за придобиване на практически умения и кариерно израстване. На срещата бяха представени и възможностите за включване в стипендиантска програма.

Форумът се проведе съвместно с Кариерния център към Технически университет – Варна и в присъствието на доц. д-р Павлина Наскова, зам.-ректор „Административна и стопанска дейност“ на ТУ – Варна и доц. д-р инж. Христо Пировски, ръководител на катедра „Корабостроене, корабни машини и механизми“ към ТУ – Варна.

Морските специалности в ТУ-Варна притежават валидна акредитация от "Национална агенция по оценяване и акредитация" и получават най-високи оценки за морски специалности в Република България. Те подлежат на ежегоден мониторинг и контрол от Изпълнителна агенция "Морска администрация". През 2022 г. морските специалности от регулираните професии преминаха успешен одит от EMSA (Европейската агенция за морска безопасност), както и от Японското Министерство на Транспорта. Завършилите морски специалности от регулирани професии на ТУ-Варна притежават комплексна теоретична, практическа и езикова подготовка, както и всички необходими сертификати по IMO за придобиване на правоспособност по инженерни и офицерски длъжности на борда на кораби от световния търговски, специализиран и пасажерски флот.