Разглеждане на възможностите за подобряване на социалната и академичната подкрепа на академичния състав и студентите на Технически университет - Варна беше направено на работна среща между проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на университета, и проф. д-р инж. Лиляна Вълчева. В дискусията се включи и доц. д.п.н. Тошко Петров, ръководител на катедра "Социални и правни науки" и председател на ВОН-КНСБ в ТУ – Варна.

Беше обсъдено бъдещото сътрудничество между университета и синдиката по отношение на финансиране и подкрепа в сферата на висшето образование и науката, задълбочаване на контактите с представители на бизнеса и работодателите за по-добро съчетание между образованието и нуждите на пазара на труда.

Срещата премина в приятелски разговор и установяване на контакти между проф. Вълчева и членовете на новото академично ръководство на университета.

Проф. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" (ВОН-КНСБ) с мандат 2021-2026 г., е носител на орден "Св. св. Кирил и Методий" I степен за принос в областта на образованието, науката и културата. Тя е една от 1000 жени, номинирани от Европейския парламент за Нобелова награда за мир - през 2005 г.