Курс за обучение на симулатор за капитани, старши помощници и помощници на дежурство за контрол на маневрите на големи кораби с тонаж над 120 000 DW (товароподемност) и дължина над 220 метра. STCW A-II/1 & 2 препоръчва използването на одобрен симулатор за обучение.

ЦЕЛ НА КУРСА

След завършване на курса, офицерите трябва да са в състояние да:

  • По-добре разбират поведението на големите плавателни съдове при влиянието на различни фактори като прилив, вятър, хидрографски ограничения и тези, свързани с експлоатацията на кораба;
  • Ефективно контролират движението на големи кораби при маневри в ограничени води, при приставане и отплаване, правене на завой, приемане на лотосник, при якорене и при извънредни ситуации;
  • Планират безопасно движение и маневриране при управление от лотосник в плитки води и разбират важността на алтернативен план;
  • Идентифицират различни типове аварии и стратегии за справяне с тях.
  • Справят се с трудностите при приближаване или приставане към морски пристанища, понтони за презареждане на течни грузове и др.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ

Образование: Бакалавърска или магистърска степен в областта "Навигация". Законов капацитет: Дежурен помощник. Морска служба: Поне 1 (една) година на море.

СЕРТИФИКАТ

На тези, които успешно завършат курса, Морският квалификационен център към Технически университет Варна издава "СЕРТИФИКАТ" за завършено обучение по маневриране на различни типове големи кораби. Този сертификат следва да стане неразделна част от законовия капацитетен сертификат "Капитан на кораби с тонаж 3000 GT или повече" в съответствие с разпоредбите на "Наредба №6 за компетентността на моряците в Република България".

Телефони за информация и записвания:

Понеделник до Петък от 09:00 до 16:00 часа: (+359) 52 383 264

Морски Квалификационен Център към Технически Университет Варна

(+359) 878 335 312 или (+359) 878 335 388 Кап. Петър Гембешев

(+359) 899 912 516 Красимира Стойкова

Имейл за информация и контакт:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.