Традиционното събитие, организирано от Олимпийски студентски клуб към Технически университет – Варна се състоя за пореден път в двора на университета на 23 юни 2023 г.

Във факелното пренасяне на олимпийския огън взеха участие над 50 студенти и преподаватели от университета, към които се включиха и десетки ученици на Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Благовест Сендов”, и лично г-жа Вяра Дукова, директор на гимназията.

Участниците бяха поздравени от инж. Веселин Миланов, помощник-ректор на Технически университет – Варна, който тържествено прие Олимпийския огън. Празникът се осъществи със съдействието на партньорите от Българския Олимпийски комитет, които през тази година честват 100 години от неговото основаване.

Международният Олимпийски ден се отбелязва на 23-ти юни всеки година. Този ден е посветен на спорта и олимпийските идеали и се провежда в памет на инициатора за възобновяване на Олимпийските игри – барон Пиер Дьо Кубертен, който представя своите идеи на международната общественост на конгрес в Париж през 1894 г.