Ивайло Руменов e участник в „DXC Coding Marathon“, проведен съвместно с Технически университет – Варна. След включването си в двумесечното състезание, под прякото ръководство на ментори от DXC Technology, проектът му беше отличен с първо място, a той получи предложение за работа в компанията. Ивайло Руменов е студент в четвърти курс, специалност „Софтуерни и интернет технологии“ в Технически университет – Варна. Вижте какво разказа за участието в състезанието:

Проектът ми се казва "Система за контрол на клиентите". Приложението представлява гъвкава система която може да бъде приложена на всяко място, в което клиентът има нужда от контрол на реда и оптимизация на работния процес.

Реших да се включа в състезанието, поради перспективните възможности които предлага компанията DXC Technology. Процесът на работа беше отделен на глава за проучване, последвана от разработка и документация на финала.

Предизвикателствата пред проекта ми се оказаха теоретични - от страна на оценката на успех в пазара, както и форматирането на завършен продукт за даденото време.

Менторите бяха отлични, от гледна точка на подкрепата, която ми оказаха. Те помагаха с насоки и оптимизации на проблемите пред проекта, но в никакъв случай не са се намесвали в съставянето на кода, вместо мен. Когато се подхожда по този начин, студентът научава много повече.

Благодарение на участието си в „DXC Coding Marathon“ и работата по проекта, научих как да изграждам устойчиво, тествано и сигурно приложение. Бих казал от сърце, че такъв тип състезание е отлично за развитие на нови умения и утвърждаване на вече усвоените знания. Бих участвал отново в подобно състезание. Искам и да благодаря на Център „Връзки с бизнеса“ в Технически университет – Варна, че организира подобни инициативи за студентите.