Официалното откриване на студентската изложба с най-добрите творби от арт конкурса „Книгите: Портал към нови светове“ се състоя на 9 май 2023 г. в Арт галерия TUV на Технически университет – Варна. Инициатори и организатори на събитието, посветено на 11 май – професионалния празник на българския библиотекар бяха студентите от студентски клуб „Дизайн“ в партньорство с библиотеката на университета, с директор Любов Вълкова, която откри изложбата.

Творбите на участниците в конкурса бяха оценени от жури от преподаватели от катедра „Индустриален дизайн“ в състав: доц. д-р Момчил Тачев, гл. ас. д-р Кремена Цанкова, ас. Венцислав Марков. Награди за победителите и сертификати за участниците бяха връчени от председателя на клуб „Дизайн“ – Владислав Господинов.

Финалисти в конкурса са:

1-во място и ваучер за магазин „Слънчоглед“ на стойност 100 лв., за Вероника Трайчева, 4 курс, спец. Индустриален дизайн, рисунка „Между редовете“

2-ро място и ваучер на стойност 50 лв., за Мария Ангелова, 4 курс, спец. Индустриален дизайн, диптиха „Моменти“.

3-то място и ваучер на стойност 50 лв., за Бранимира Иванова, 2 курс, спец. Индустриален дизайн, произведение „Без название“.

Официални гости на студентската арт изложба бяха членове на академичното ръководство на университета, преподаватели, служители и студенти.