Представяне на дейността на студентските клубове към Студентски съвет на ТУ-Варна беше организирано в рамките на три последователни дни /18-20.04.2023 г./, във фоайето на Електротехнически факултет.

Председателите и членовете на седем от действащите тринайсет клуба в университета имаха възможност да представят дейността си и да привлекат вниманието на нови студенти за участие в различните извънучебни дейности.

Демонстрирани бяха различни технологични разработки на клубовете, модерното оборудване за заснемане на интервюта и видеа, много видове настолни игри и джаги, използването на очила за виртуална реалност и други. Студентите от клуб Дизайн изложиха свои дигитални рисунки, създадени и предназначени за изложби в галерията на университета. На всеки студент, проявил интерес към определен клуб беше дадена възможност да се запише, за да развие своите идеи, умения и дейности.

Студентски съвет благодари за участието в събитието на представителите на студентските клубове: „Дизайн“, „ТУ on Air“, „Кафе, наука и още нещо”, „Creative Code;”, „Олимпийски клуб“, „ТУ- Play“ и  Студентски морски клуб.

Всички студенти на Технически университет – Варна могат да се възползват от безплатното участие в действащите 13 студентски клуба по следните интереси - фотография, видеозаснимане, роботика, програмиране, дизайн, създаване на прототипи на автомобили и състезания с тях, народни танци и много други.

Тук ще откриете актуален списък и повече информация за клубовете: https://sc.tu-varna.bg/дейности/студентски-клубове