Нели Георгиева, студентка в спец. „Роботика и мехатроника“ и Ангел Ангелов, студент в спец. „Софтуерни и интернет технологии“ са победителите в регионалния кръг на поредното Национално състезание за студенти по Приложна електроника, което се проведе в Технически университет – Варна на 12 април 2023 г.

Състезанието беше открито от доц. д-р инж. Тодорка Георгиева от катедра „Комуникационна техника и технологии“ и на него присъстваха организаторите - инж. Иванова и инж. Иво Иванов, представители на Търговска верига за електронни компоненти, инструменти и  измервателна апаратура „ЕЛИМЕКС“. Специален гост на събитието беше и доц. д-р Николай Долчинков, организатор на Националното състезание по приложна електроника в Националния военен университет „Васил Левски“, гр. Велико Търново. Гостите оцениха участниците в състезанието, които имаха за задача да изработят практически модел – платка с бягащи светлини от двуцветни светодиоди.

В състезанието взеха участие седем студенти от специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Софтуерни и интернет технологии“,  „Електротехника и електрообзавеждане“ и „Роботика и мехатроника“, които се справиха отлично.

Първите двама в съревнованието: Нели Георгиева и Ангел Ангелов ще представляват Технически университет – Варна и ще вземат участие в националното състезание, което ще се проведе на 10 май 2023 г., в НВУ „Васил Левски“, Велико Търново. Във финалния етап те ще трябва да изработят модел на електронна схема. Победител е този, който най-бързо и прецизно изработи модела.