Отворена лекция на тема: „Опорната мрежа: сърцето на мобилния оператор“  беше изнесена на студентите от втори и трети курс от специалност „Информационни и комуникационни технологии“, придружени от доц. д-р инж. Тодорка Георгиева от катедра „Комуникационна техника и технологии“ на 11 април 2023 г.

Експертите - Петър Светиев, ръководител Планиране на опорната мрежа в ЦЕТИН България и Иво Тишев, ст. инж. Планиране на опорната мрежа в Йетел България запознаха студентите с мрежата на оператора на базата на GSM, UMTS и LTE технологии, развитието на тези технологии и актуалните тенденции в сферата на телекомуникациите.

По време на презентациите, студентите имаха възможност да получат информация относно иновациите в технологичната сфера, както и да се запознаят с процесите на работа в тази област. Гостите насърчиха младежите да използват потенциала на съвременните технологии, за да улеснят достъпа си до информация и усвояването на нови знания в изучаваните дисциплини.

Образователната лекция на партньорите от компаниите Йетел и ЦЕТИН – България постигна задачата си да обогати знанията на студентите и да ги подготви по-добре за предизвикателствата, които ги очакват, да ги ориентира в бъдещата им кариерна реализация.