дата: 11.04.2023 г.
час: 10:00 часа
зала: 417 Е
лектори:
Петър Светиев - ръководител Планиране на опорната мрежа в ЦЕТИН България
Иво Тишев - старши инженер Планиране на опорната мрежа в Йетел България

Йетел и ЦЕТИН – България търсят технически кадри в областта на телекомуникациите, информационните технологии и киберсигурността.

ЦЕТИН - CETIN България, част от PPF Group, е доставчик на мрежови и инфраструктурни услуги на едро, както и решения в сферата на информационната сигурност. Компанията притежава и управлява една от най-големите електронни съобщителни мрежи в България – активни елементи (базови станции, транспортни връзки и др.) и пасивна инфраструктура (кули, оптични кабели и др.).

На своите клиенти предлагаме инфраструктурни решения за предоставяне на мобилни и фиксирани услуги, интернет, IT и сигурност за бизнес клиенти. Националната ни мрежа - т.нар. опорна мрежа (backbone), свързва най-големите населени места в България. Създаването на партньорства с локалните оператори във всички градове ни дава възможност да предоставяме услуги от край до край до всяка точка в страната.

Yettel България, част от групата на PPF Telecom, е телекомуникационна компания, която свързва над 3 милиона клиенти с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като Теленор България.

В своята повече от 20-годишна история на българския пазар компанията натрупва солиден опит като пионер в областта на безжичните мрежи, като стартира първата търговска 4G мрежа в България през 2015 г., първата VoLTE услуга през 2018 г. и проправя пътя за развитието на 5G с първия тест на мрежите от пето поколение в страната. На пазара са от 20 години и имат над 3 милиона клиенти и над 180 магазина в цялата страна.

Йетел работи с крайните потребители, а ЦЕТИН планира, разработва и поддържа мобилна мрежа, която предоставя на Йетел и други бизнес клиенти. Компаниите търсят технически кадри в областта на телекомуникации, информационни технологии и киберсигурност.