В рамките на кариерната борса “Електроника и високи технологии“ бяха отличени четирима студенти, участващи в хакатона на Siemens. Техническото заданието беше обявено в първия ден от форума, а участниците представяха решенията си до полунощ на 30.03.2023г.

В конферентна връзка с офиса на Сименс в Германия бяха обявени победителите в хакатона.

С първо място беше отличен Даниел Жеков, студент в III курс, специалност „Софтуерни и интернет технологии. На второ място се класира Владислав Господинов.

Трето място заеха четвъртокурсниците Цветелин Петров и Найден Николов. Всички младежи се обучават в специалност „Софтуерни и интернет технологии“.

Отличията връчи Бьорн Харт, ръководител на Инженерен център на Siemens във Варна. Освен материалните награди, поставените на първите три места, получават приоритет при кандидатстване в стажантските и стипендиантски програми на Siemens в Инженерния център.

Проф. д-р инж. Валентина Маркова, заместник-ректор "Академичен състав и координация" в Технически университет – Варна поздрави победителите и благодари на Siemens за възможностите за развитие, които предоставят на възпитаниците на висшето учебно заведение.

Тя анонсира и новия кариерен сайт на Технически университет – Варна, в който студенти и работодатели ще могат да осъществяват по-бързо връзката помежду си – https://careers.tu-varna.bg/

Платформата предоставя възможност на фирмите да публикуват свободни работни и стажантски позиции, насочени към младежите от различни специалности в ТУ-Варна. Студентите могат директно да кандидатстват за обявените места в компаниите.

Кариерната борса „Електроника и високи технологии“ се проведе между 29- 31 март. По време на форума множество студенти се срещнаха със своите бъдещи работодатели и откриха възможности за заемане на стажантски позиции.