Дни на отворените врати за учащи се и преподаватели започнаха във фирма РАИС. Това са поредица от срещи с ученици и преподаватели от професионалните гимназии и техническите университети, които ще се проведат в пазарджишкото машиностроително предприятие.

На 24.02.2023 г. в РАИС гостуваха ръководителят на катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини” доц. Таня Аврамова и доц. Димка Василева от Технически университет - Варна, ученици и преподаватели от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пазарджик и ПГАТ „Цанко Церковски” – Павликени. Те имаха възможност да разгледат производствената база на РАИС, да видят на място работата в машиностроителното предприятие, да научат повече за професиите, както и за подготовката, която предлага Техническият университет във Варна.

Пред младите хора управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян накратко разказа историята на компанията, започнала дейността си през 1994 г. и как през годините се е развивала и разраствала дейността и производствените бази. За учениците беше интересно да научат повече за специалностите в ТУ-Варна, за стипендиите и за приема в университета, както и да разгледат производствените цехове в пазарджишкото предприятие.