Михаил Симеонов, студент на Технически университет – Варна  взе участие в Националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица". След двугодишна пауза, походът се проведе за 74-ти път. В него взеха участие над 1200 души, организирани в 38 групи от 15 области на страната. Михаил се включи за пети път, като член на Туристически клуб "Незабравка", гр. Велико Търново и взе участие в ръководството на групата, представляваща клуба, като вече доказал се походник.

Той е студент, второкурсник в специалност "Компютърни системи и технологии", който се занимава с редица дейности и когато не е в планината, работи в Университетската библиотека, а също е част от Студентски съвет при Технически университет – Варна.

Патриотичната, масова, туристическа инициатива тази година се проведе от 28 май до 2 юни, под патронажа на премиера Кирил Петков и беше открита с издигането на 25-метров национален флаг и запалване на символичен огън до паметника на Христо Ботев и неговата чета в Козлодуй и завърши на историческия връх Околчица.