Юлия Петрова, студентка от първи курс, специалност „Роботика и мехатроника“ се класира на първо място в индивидуалното класиране на Републиканската студентска олимпиада по „Теоретична Електротехника, която се проведе 27 май 2022 г. в ПУ "Паисиѝ Хилендарски", Пловдив.

В оспорваната надпревара между университетите отборът на ТУ – Варна се представи отлично и се класира на почетното второ място. Тази година студентите дължат отличната си подготовка и силното си участие в олимпиадата на доц. д-р Илонка Лилянова, ръководител на катедра „Теоретична и измервателна електротехника“ в Технически университет – Варна.

Традиция е най-добрите студенти по теоретична електротехника да мерят сили и знания с най-добрите си колеги от техническите университети в страната, в които се изучават силнотокови и слаботокови електротехнически специалности. За ТУ – Варна подборът на най-добрите се прави от Електротехническия факултет и от Факултета по електроника. Тази година Олимпиадата даде отново възможност на студентите да изявят своите знания и творческо мислене и да ги сравнят с тези на студентите от останалите технически университети в страната. Заемането на челна позиция в състезанието отново доказва лидерството на Технически университет – Варна на национално ниво.