На 28 април 2022 г.  представители от компанията, завършили други специалности и започнали от нулата, разказаха за своя път, впечатления от Taxback и поканиха студентите от ТУ-Варна да се включат в академията за C# програмисти. Срещата протече под формата на интерактивна дискусия. Студентите бяха силно заинтересовани и задаваха много въпроси към екипа.

Академията предоставя цялостни знания от самото начало на изучаване на C#. Продължителността на обучението е девет седмици по два часа, провежда се изцяло онлайн и е напълно безплатно. След придобиване на квалификация се отварят различни свободни позиции за обучаващите се. Събитието бе организирано от Кариерен център към Технически университет – Варна  по време на Дни на кариерата, които продължават и през м. май 2022 г.

Форумът, който дава възможност на студентите за професионална реализация от университета, продължава с планираната "Седмица на работодателя Блубито в ТУ-Варна" от 9 до 13 май 2022 г., която включва поредица от събития и уъркшоп на тема: "Изграждане и позициониране на силен личен бранд – предпоставка за намиране на мечтаната работа".