Деканът на Факултета по изчислителна техника и автоматизация на ТУ-Варна доц. д-р инж. Недялко Николов получи от проф. д-р Венцислав Вълчев, ректор на университета специална награда – почетен плакет „60 години ТУ-Варна“. 

Наградата се връчва за доказан принос за развитието и утвърждаване на авторитета на Технически университет – Варна и във връзка с навършване на пенсионна възраст.

На официална церемония проф. Вълчев изказа благодарност към доц. Николов за цялостния му принос и дългогодишната дейност в университета и факултета, както и постигнати отлични академични и финансови резултати.

Доц. д-р инж. Недялко Николов е завършил със златен медал Математическа гимназия „Иван Вазов“, гр. Добрич. Завършил е с отличие специалност „Автоматизация на производството“ в ТУ-Варна през 1982 г. и започва работа като научен сътрудник в новата катедра „Изчислителна техника“ на ТУ-Варна, а после и като асистент. През 1999 г. защитава дисертация в направление Комуникационна и компютърна техника в областта на Анализа и синтеза на сложни системи за управление, а през 2003 г. се хабилитира в същото направление. От 2007 до 2011 г. е зам. декан по научното развитие и кадрите във Факултета по изчислителна техника и автоматизация, а от 2015 г. до днешни дни - Декан на ФИТА. През последните 25 години има създадени програмни продукти в областта на здравеопазването (медицинска онкология). От 2013 г. работи по програмна система за Информационно обслужване на ТУ-Варна.