Партньорите на Технически университет – Варна, които от 15 години развиват потенциала на младите хора в региона предложиха на студентите атрактивни работни и стажантски позиции на среща, която се проведе на 14 април 2022 г.

Проф. д-р Валентина Маркова, зам.-ректор на Технически университет – Варна даде думата за поздравление и кратко въведение на г-н Емил Цанков, председател на управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, сдружението с нестопанска цел, което цели да утвърди Варна като технологичен хъб на Черноморието. Клъстерът обединява компании от сектора на информационните и комуникационни технологии на територията на община Варна и неговата основна функция е обменът на ноу-хау и добрите практики за развитие на бизнес в областта на ИКТ.

Последователно представителите на осем от фирмите в ИКТ Клъстер – Варна презентираха условията си за оптимално изграждане на кадри за ИКТ бизнеса чрез осигуряване на разнообразни стажове, актуални технологии и нови знания, работа по реални теми и възможност за натрупване на познания от ментори с индивидуален подход, практически опит в реална работна среда и допълнителни курсове на обучение. Те подчертаха, че търсят мотивирани студенти и млади таланти, които след обучение да се профилират и да открият бъдещата си дългосрочна работа. На студентите беше предоставен списък на представените фирми, заедно с детайли за контакт и общи въпроси.

Партньорите от бизнеса изразиха благодарност към проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, ректор на ТУ-Варна, доц. д-р инж. Мария Маринова и проф. д-р Валентина Маркова, зам.-ректори на университета, на Кариерен център и Студентски съвет за гостоприемството и оказаното съдействие при организацията на срещата и по време на протичането на събитието.

Форумът „Дни на кариерата в ТУ-Варна“ ще предложи и вълнуваща "Седмица на работодателя Блубито в ТУ-Варна" от 9 до 13 май 2022 г., която включва поредица от събития и уъркшоп на тема: "Изграждане и позициониране на силен личен бранд – предпоставка за намиране на мечтаната работа".