Изложба за дизайн "Проекти и реализации" на Свилен Галомов беше открита в сградата на новия корпус на Технически университет – Варна на 6 април 2022 г. Дизайнерът изнесе лекция пред студентите от специалност „Индустриален дизайн“ и представи накратко професионалния си път и множество работни проекти, създадени от него за клиенти от България, Китай и други страни.  Предпремиерно презентира и един от най-новите си и иновативни серийни продукти, непознат досега. Изделието няма аналог като дизайн, технология и количество иновации в своята продуктова област в света. Сподели, че с него  цели да покаже на какво сме способни ние българите и как световните тенденции може да тръгват от тук и да бъдат следвани.

Дизайнерската експозиция „Проекти и реализации“ ще остане открита в пространството на Технически университет – Варна до 6 май 2022 г.

Свилен Гамолов e индустриален дизайнер. Завършва Националната художествена академия в София със специалност „Промишлен дизайн”, след което специализира „Интериорен дизайн” в „Ringerike folkehogskole“ в гр. Хьонефос (Норвегия).

Занимава се професионално с промишлен, мебелен и интериорен дизайн. За неговите разработки има публикации в редица международни печатни и електронни издания като DPI Magazine (Тайван), Kismet Magazine (САЩ),  NOX Magazine (Испания), Look Latreal – Marie Claire Maison Magazine, Business Punk Magazine (Германия), а също в българските Интериорен Салон”, „Наш Дом”, „MD” и др.

Участвал е със свои проекти в изложението 100% Design London, първото биенале на българския дизайн през 2008 г. и съвместно с българската група за дизайн „Черга”на изложението „Светът на мебелите” в София.