За шеста поредна година Технически университет – Варна организира национално средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ”. Тази година темата на състезанието е: „СЪВРЕМЕННИ ТЕХНИЧЕСКИ АСПЕКТИ НА ЕНЕРГИЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ“ и ще се проведе дистанционно на 29.04.2022 г. Съорганизатори на ТУ-Варна са Община Варна и РУО - Варна.

В форума могат на участват ученици от VI до XII клас. Формите за участие в състезанието са есе или презентация на портфолио, макет, образователен модул или кратък филм.

За всички участници са предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет – Варна  за учебната 2022/2023 година.  

В рамките на състезанието за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти е организиран семинар на тема „ПРАКТИЧЕСКОТО ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА В СРЕДНОТО И ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ – ПРОБЛЕМИ, ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ“. Формите за участие в семинара са презентация на добра практика и/или иновативна идея в сферата на образованието, както и участие в дискусията. За всички участници в семинара Технически университет – Варна ще издаде удостоверение с 1 квалификационен кредит в съответствие с Наредба № 15/22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Участието в семинара е безплатно.

Регистрацията за участие, регламенти и online платформата, в която ще се проведе събитието могат да се намерят на адрес: http://einie.tu-varna.bg