Академичното ръководство на Технически университет – Варна връчи награди и грамоти на победителите в онлайн състезанието за ученици на официална среща, която се състоя на 18 март 2022 г.  На събитието присъстваха доц. д-р инж. Мария Маринова, зам. ректор на университета и гл. ас. д-р инж. Нели Калчева от катедра „Софтуерни и интернет технологии“. Те поздравиха състезателите с решени всички 11 задачи по програмиране в оспорваната борба и им пожелаха много бъдещи успехи. Доц. д-р Маринова отбеляза, че вратите на университета са отворени и ще е щастлива да се срещне с тях като студенти.

Наградите си получиха: Георги  Петков от МГ „Д-р Петър Берон", гр. Варна, 9 клас, второ място, Ивелин  Иванов от ПГКМКС, гр. Варна, 10 клас, трето място, Константин Томов от МГ „Д-р Петър Берон, гр. Варна, 10 клас, трето място и Йоан Димитров от МГ „Д-р Петър Берон", седми клас, със специална грамота за най-млад състезател. Наградените са подготвяни от г-жа Юлия Димитрова, преподавател по Информатика в МГ "Д-р Петър Берон", гр. Варна.

Освен грамоти от организаторите на събитието: катедра „Софтуерни и интернет технологиии“, център „Кандидат студентски прием“, студентски съвет, клуб „IT++“, клуб „Creative Code“ към ТУ-Варна, учениците получиха и парични награди от бизнес партньора на университета - фирма „Смарт Софт“.

Традиционното национално състезание по програмиране се проведе онлайн от 18 до 21 февруари 2022 г.  В него участваха 114 ученици от 8 до 12 клас и двама седмокласници от 58 училища и 24 населени места от цяла България. Заедно с победителите още 13 състезатели се справиха отлично с решени 10 задачи като двама от тях са едва в седми клас. Всички получиха сертификати от Технически университет – Варна, които дават право на всеки настоящ ученик от 12 клас с решени поне три задачи да кандидатства в университета в следните специалности: Софтуерни и интернет технологии, Киберсигурност, Компютърни системи и технологии, Изкуствен интелект, Информационни и комуникационни технологии, Автоматика, информационни и управляващи компютърни системи, Роботика и мехатроника, Компютърни технологии в машиностроенето. Получените точки се конвертират в оценка, която се признава като резултат от „Тест по общотехническа подготовка”.