Катедра "Софтуерни и интернет технологии", център „Кандидат студентски прием“, Студентски съвет, клуб „IT++“, клуб "Creative Code;" на ТУ-Варна и фирма "Смарт Софт" проведоха ОНЛАЙН СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОГРАМИРАНЕ ЗА УЧЕНИЦИ в периода: 18 февруари 2022 г. - 21 февруари 2022 г.

В състезанието участваха 114 ученици от 8 до 12 клас и двама седмокласници от 58 училища и 24 населени места от цяла България. Състезателите трябваше да решат 11 задачи по програмиране, от които една по-трудна от теорията на графите и динамичното програмиране, предоставена от фирма „Смарт Софт“. За всяка решена задача  участниците получиха по 10 точки. От всички състезатели 86 са решили поне една задача. Победителите решиха всички 11 задачи в оспорвана борба, а 13 състезатели се справиха с 10-те задачи. Двамата седмокласници Ралица Николова от ОУ "Черноризец Храбър" и Йоан Димитров от МГ "Д-р Петър Берон" решиха 10-те задачи и получават специална грамота за най-млад състезател. Всички състезатели решили поне една задача получават сертификати, а победителите грамоти и материални награди.

Класирането на всички участници, можете да видите в следния файл: линк

Сертификатът дава право на всеки ученик от 12 клас с решени поне три задачи да кандидатства в ТУ-Варна в следните специалности, като получените точки се конвертират в оценка, която се признава като резултат от тест „ОТП“:

  • Софтуерни и интернет технологии;
  • Киберсигурност;
  • Компютърни системи и технологии;
  • Изкуствен интелект;
  • Информационни и комуникационни технологии.
  • Автоматика, информационни и управляващи компютърни системи;
  • Роботика и мехатроника;
  • Компютърни технологии в машиностроенето.

Фирма „Смарт Софт“  награди победителите със специални грамоти и парични награди.

Победители:

Първо място - Кристиян Гърчев от ПМГ "Акад. С. Корольов" от гр. Благоевград, 12 клас

Второ място - Георги  Петков от МГ " Д-р Петър Берон" от гр. Варна,  9 клас

Трето място - Ивелин  Иванов от ПГКМКС от гр. Варна, 10 клас

Трето място - Константин Томов от МГ " Д-р Петър Берон  от гр. Варна, 10 клас