Преподавателите от университета: д-р Елена Колев, гл. ас. д-р Нели Калчева, ст. преподавател Надежда Цонева, доц. д-р инж. Тодорка Георгиева участваха в обучение по Национална програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“ в периода от 24.01. 2022 г. до 04.02.2022 г. 

Програмата има за цел да отговори на потребността от целенасочени усилия и инвестиции за осигуряване на високо качество на образованието с акцент върху квалификацията на преподавателите във висшите училища, подготвящи учители, а също и да осигури прилагането на компетентностния подход в обучението на студентите. 

Курсовете на екипа от преподаватели се проведоха в две тематични области:

  • Интернет технологии и сигурност
  • Иновативни образователни технологии

По националната програма е планирано създаване на национална мрежа от центрове по иновативни образователни технологии, в които да се разработват съвременни дидактически материали за висшето образование и да се повишават уменията на университетските преподаватели за работа с интерактивна бяла дъска, дисплеи, създаване на интерактивни презентации, материали за дистанционно обучение и др.