Традиционната инициатива на ТУ-Варна, който тази година отбелязва 60 години от основаването си, започна с предварителни записвания на ученици от Варна и близките градове и се радва на голям интерес. Първите кандидат-студенти и техните семейства вече имаха възможност да разгледат обновените зали, лаборатории и центрове. В първия ден на м. февруари те се запознаха с предлаганите специалности и възможности за образование и квалификации, учебната и социалната база, постиженията в науката, които предлага университета. 

Помогнаха им преподаватели от катедрите, които заедно с Ирина Димова, студентка, 3 курс и Сирма Казакова от екипа на Център „Кандидатстудентски прием“ представиха модерните и иновативни лаборатории по: IT и комуникационни технологии, корабен навигационен тренажорен комплекс, корабен машинен тренажорен комплекс, тренажорен комплекс за борба с бедствия и аварии, електрообзавеждане на кораби, роботика и мехатроника, електроника и други. Запознаха ги с перспективите за реализация в международни форми на обучение и разработка на научни проекти.

За кандидат-студентите беше любопитно и полезно да узнаят какви са възможностите за ранен прием в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „професионален бакалавър“ за учебната 2022/2023 г., който се провежда през февруари, март, април и май 2022 г. Документи се подават онлайн през отворената специализирана система за кандидатстудентски прием:

http://ksp.tu-varna.bg/index.php/bakalavri/kandidatstvane

Присъствените информационни Дни на отворени врати в Технически университет  - Варна продължават до 11.02.2022 г. и желаещите могат да се включат като заявят предварително участие на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или тел: 052 302 440; 052 383 441; 0899 904 989