Поредната работна среща на ИКТ Клъстер – Варна се състоя на 27.01.2022 г. във Технически университет – Варна. Присъстваха 38 представители на общо 17 компании, 3 университета, 4 гимназии и 4 други асоциирани организации. Приеха се 4 нови члена – 2 асоциирани и 2 пълноправни.

Ректорът на Технически университет – Варна проф. д-р инж. Венцислав Вълчев поздрави участниците и обяви създаването на Софтуерен хъб в кампуса на университета. Предвидена е самостоятелна триетажна сграда, която се реновира с цел модернизиране на инфраструктурата. Предстои създаване на всички удобства за офиси на ИТ компании от Варна и страната.

На срещата бяха представени индивидуални отчети на работните групи по направленията: образование, кадри, клъстерна бизнес екосистема и колаборации, развитие на регионален бранд и административен капацитет. Отговорните лица на работните групи презентираха основни документи като:

  • Работна група „Образование“
  • Процедура по предоставяне на становища на учебни заведения
  • Работна група „Кадри“
  • Етичен кодекс, който да унифицира културата на комуникация между членовете на ИКТ Клъстер, представителството на техните лидери, сътрудници, ръководители, сътрудници и бизнес партньори.
  • Работна група „Бизнес екосистема и колаборации“
  • „Профил на ИКТ Клъстер – Варна“
  • Работна група „Бранд на ИКТ Клъстер – Варна“

Гласувани и избрани с мнозинство бяха ново лого и слогана - „Възможности, таланти, потенциал“ на ИКТ Клъстер – Варна.

Срещата завърши с традиционен коктейл и разговори в неформална обстановка. Благодарим на участниците и ги очакваме за следващата работната среща, насрочена за 16.02.2022 г.

ИКТ Клъстер - Варна обединява организации и експерти, споделящи идеята за развитие на Варна, като естествен хъб на информационните технологии и иновациите в черноморския регион, готови да допринасят с финансови средства, лично време и усилия в постигането на тези цели. Същевременно ИКТ Клъстер - Варна е отдаден на създаването на нови възможности за бизнеса, изграждането на ценни кадри сред учащите и утвърждаването на региона като IT дестинация за живеещите и работещите в него. Стреми се към подкрепа на таланти и реализиране на IT потенциала в региона.