През академичната 2022/2023 година, в която Технически университет – Варна чества 60 години от своето създаване, се отчита засилен интерес  на кандидат-студентите от ранен прием към новите специалности на Университета:

  • Киберсигурност
  • Изкуствен интелект
  • Строителен мениджмънт
  • Интелигентни транспортни системи (Автомобилна електроника)

 

Общият брой на обявените специалности в ОКС „Бакалавър“ е 32 като университетът продължава да подготвя висококвалифицирани кадри в областта на инженерните науки, растениевъдството и социалните дейности.

Всички специалности, по които се обучават студентите са с нови учебни планове и програми, които съответстват на предизвикателствата на съвременния свят и осигуряват подготвени специалисти за настоящия и бъдещия бизнес.

Обучението в  ТУ-Варна  позволява на завършилите да се реализират като специалисти по информационни и комуникационни технологии на високо ниво,  машинни инженери, специалисти в областта на автомобилната и приложна електроника, електротехника, автоматизация и роботика,  инженери в инвестиционното проектиране, енергетици, морски специалисти с признати дипломи по целия свят, еколози, дизайнери, агрономи и др.

Кандидатстудентските изпити за прием се провеждат в два етапа: ранен и редовен прием. Подаването на документи може да стане и през Онлайн платформата за кандидатстване на университета след регистрация.

На 28.01.2022 г. предстои първото класиране на кандидатите от ранния прием. Условията и сроковете за кандидатстване и начина на балообразуване  можете да видите на : http://ksp.tu-varna.bg/

За всички, които кандидатстват с тестове е важно да знаят, че те се провеждат дистанционно всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа.

Необходими документи за кандидатстване:

  1. Диплома за средно образование или Удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средно образование
  2. Успешно издържан тест или оценка от ДЗИ от диплома за завършено средно образование.

За допълнителна информация:

Отдел „Кандидатстудентски прием“ – 052/ 383 441; 052/ 302 440

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Желаем успешно дипломиране на випуск 2022!

Очакваме Ви!