На 02.11.2019г. в сградата на НУК на територията на Технически университет – Варна се проведе Общо Събрание на Националното Представителство на Студентските Съвети в Република България. Събранието беше открито с приветствие от Ректора на Технически университет – Варна проф. Венцислав Вълчев, с което той пожела на студентите да продължават да участват активно и целеустремено да допринасят за по- доброто взаимодействие между институциите. На срещата, водена от настоящия председател на НПСС г-жа Яна Вангелова, присъстваха делегати от 24 университета от цялата страна, както и представители на домакина- Студентски съвет на Технически унивеситет- Варна.

В хода на дневния ред бяха обсъждани редица теми, свързани с дейността на Преставителството, основни политики, позиции и партньорства на организацията. Засегнати бяха и важни за студентите въпроси, касаещи студентските стипендии, условията в общежитията и др.

Това събрание беше първото за годината и тъй като мандата на г-жа Вангелова е към края си, очаква се на следващата среща да бъдат представени новите кандидатури за Председател на НПСС.

След дългите разисквания, продължили през съботния ден, в неделя, на 03.11 представителите на Студентски съвет на Технически университет- Варна, заедно с гостуващите делегати поставиха венец пред паметника на Иван Вазов и поднесоха цветя пред бюст- паметниците на Алеята на Възраждането в Морската градина по повод честването на Деня на Будителите.