На 28.05.2019г. по покана на флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров на официално посещение във ВВМУ „Н. Вапцаров“ бяха ректорът на ТУ – Варна – проф. д-р инж. Венцислав Вълчев  и доц. д-р инж. Кирил Киров - зам. ректор АСК. Те бяха посрещнати от управленския екип на военноморското училище - флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров – началник на училището, зам. началника по учебната и научна част – кап. I ранг проф. д-р Калин Калинов, зам. началника по административната част и логистиката – кап. I ранг Емил Йорданов, помощник ректора по инвестициите – кап. I ранг Светослав Димитранов, и кап. I ранг доц. д-р Николай Великов от катедра „Електроника“.

     Още в началото на срещата проф. Медникаров подчерта, че посещение от страна на ректор на ТУ – Варна не е правено от десетина години и днешната среща е един добър знак за бъдещо взаимноизгодно сътрудничество и партньорство. 

     Проф. Калинов изнесе презентация, на която представи академичната, административна и управленска структура на висшето училище и неговото развитие през годините. Гостите бяха впечатлени от бързите темпове, с които се развива ВВМУ и от постигнатото през последните години. Проф. Вълчев сподели желанието си да приложи в своята дейност като ректор на ТУ – Варна утвърдени добри практики на военноморското училище в учебната и научно – изследователската област.

     В партньорска среда бяха обсъдени конкретни насоки за активно сътрудничество между двете висши учебни заведения.

    Бяха засегнати въпроси за предстоящото повишаване на коефициента на субсидия на регулираните специалности от 2,8 на 5,3 и възможности за съвместно използване на образователната инфраструктура.