Център „Маркетинг и реклама и ВО“ е създаден в ТУ – Варна в началото на 2008 година в отговор на  повишената динамика в образователния пазар в страната През 2015 година секторът е трансформиран в отдел в структурата на ректората и подпомага академичното ръководство в  планиране и провеждане на цялостна комуникационна стратегия на университета и в изпълнението на глобалната политика за реклама и изграждане на имиджа на висшето училище.

Николай Жеков е журналист с близо 30 години стаж във водещи печатни издания в столицата като вестниците „Атени“, „Труд“, „24 часа“, „Континент“, „Политика“ и др. От 2009 година е част от екипа на отдела и като журналист и фоторепортер на свободна практика отразява за уебсайта на ТУ – Варна събитията от календара на университета – научни, образователни, културни, спортни, в жанрово разнообразни публикации – кратки информации, репортажи, интервюта, очерци, анализи. Той е главен редактор на списание „ТехнокулТУра“, посветено на значими научни събития и личности, което ТУ – Варна издава два пъти в годината и разпространява безплатно за студенти, преподаватели, учители и ученици от средните училища.

Валерия Василева е дългогодишен журналист в обществените електронни медии във Варна и експерт в областта на връзките с обществеността. От 2015 година ръководи отдел „Маркетинг, реклама и комуникации“ и с приоритет във всекидневната си работа отговаря за информационната политика на ТУ – Варна. Осигурява връзки с медиите и предоставя информация, отговаря за публични изяви на преподаватели и студенти в рамките на техните ангажименти към университета, подготовка и провеждане на пресконференции, интервюта и брифинги с участието на представители на университета, организация и осъществяване на протоколни дейности в ТУ – Варна. Подпомага дейността на академичното ръководство за популяризиране дейностите на университетската общност и за активно присъствие на ТУ – Варна в обществения живот на Варна и региона.

ръководител: доц. д-р Недка Николова
мобилен: 0878611100
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

експерт ПР и Реклама: Милена Тодорова
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

експерт: Валерия Василева
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.