Международната научно-техническа конференция Електроенергетика 2016 ще се проведе от 6 до 8 октомври 2016 г. в хотел „Романс Сплендид“, КК „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна.

Откриването на форума е в в 10 часа на 06.10.2016 г. Пленарните доклади и дискусии започват в 10.30 и следват програмата на конференцията.

Кръглата маса на тема „Предизвикателствата пред съвременното обучение и реализация на специалистите в областта на електроенергетиката“ ще се проведе на 06.10.2016 г. от 16 часа с използването на модерни интерактивни средства. Участници са преподаватели от средните и висшите училища, учащи и бизнеспартньори.

Конференцията е включена в програмата на Община Варна за мерки за насърчаване на творческите заложби на ученици и студенти с изявени дарби  през 2016 г. Финансирането  е от Община Варна и ТУ - Варна. За първи път в такъв формат на конференция се дава възможност на студенти и ученици да участват със свои доклади. Докладите ще бъдат отпечатани в сборник с ISBN номер. Предварително са заявени 7 доклада на ученици от Пловдив, Севлиево, Габрово, Казанлък и Варна. Студентските доклади са 7 на колеги от ТУ-Варна. Има заявка и за доклад на учители от ПГЕЕ –Пловдив. Участниците в конференцията са от България, Русия, Унгария, Чехия и Турция.