Ежегодната конференция, организирана от катедри „Компютърни науки и технологии“ и „Софтуерни и интернет технологии“, ще се проведе за четвърти пореден път от 30.09. до 01.10.2016 г. в ТУ – Варна.

Откриването е на 30 септември от 14 часа в зала 111-МФ. Веднага след това започва първата пленарна сесия на тема „Теория и практика при комерсиализиране на научните изследвания“, доц. д-р Петко Русков от Факултета по математика и информатика в СУ „Св. Кл. Охридски“, последвана от доклада на д-р В. Донев, Сирма Груп АД, на тема „Роля на високотехнологичните компании в България за развитие на научния потенциал на страната“.

Фирми от IT сектора ( The Taxback Group, Ardes, Sirma Group, EuroRisk, ResearchMetrics, Adastra AsicDepot и др.) ще се представят в двата дни на конференцията със специализирани щандове във фоайето на Електротехническия факултет и ще участват в кръгла маса, посветена на сътрудничеството между бизнеса и образованието в сферата на информационните технологии. Дискусията е от 16 ч. На 30.09.2016 г. в зала 109-МФ под наслов „Задълбочаване на връзките „обучение-бизнес”.

На 1 октомври от 9.00 до 12.00 ч. работата на конференцията продължава със заседания по секции. Тематичните направления в работата на конференцията са: Компютърни системи и мрежи, Софтуерни и интернет технологии, Мобилни софтуерни технологии, Комуникационни системи и технологии, Електронни образователни технологии, Автоматика и компютърни системи за управление. Има и отделна студентска секция.

Официалното закриване на форума е в зала 307-ТВ в 12 часа на 1 октомври.

ПРОГРАМА