Лице за контакти: Диляна Недева

Тел. 052/383 251

ГРАФИК

Уважаеми колеги,

Ръководството на ТУ-Варна има удоволствието да Ви информира, че с решение на Комисията по социално- битовите въпроси е утвърден графика за ползване на Почивна база „Чайка“ в гр. Чепеларе. Надяваме се тази наша придобивка да допринесе за пълноценната Ви почивка и зареждане с нова енергия за посрещане на предизвикателствата на динамичното ни ежедневие!

 

Несъмнено трудът на преподавателя е изтощителен и той поне веднъж годишно се нуждае от „презареждане на батериите”. Другата важна потребност за всеки е да смени крайморския въздух с планински. Никак не е случайно, че по серпантините на неповторимите родопски маршрути три от пет преминаващи коли се оказват с варненска регистрация.

Поглед към Чепеларе В света на Родопите

Почивна станция „Чайка” на ТУ – Варна, e в сърцето на Родопите, в града с най-голяма надморска височина в страната - Чепеларе (1100 м.н.в.). Базата е напълно пригодена за възстановителните нужди на преподавателския, административния и помощния състав. Построена през 1990 г., тя става собственост на университета 10 г. по-късно. По решение на АС базата е основно преустроена и готова да приеме желаещите за спорт и почивка.

Още по-добри, съвременни условия за отдих

След основното преустройство всяко спално помещение вече разполага със собствен санитарен възел и кабелна телевизия с над 100 програми.

Обширните трапезарии са снабдени с всичко необходимо за приготвяне на храна: хладилник, готварска печка и скара. В трапезариите всичко – от чашките до хладилниците и телевизорите - е новозакупено.

Налице е също (при това безплатно за почиващите) и сауна за релакс, която е изградена по всички съвременни правила, с регулатор на температурата за паронасищането посредством съответно загретите камъни.