Уважаеми колеги,

Ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна канят всички желаещи да се включат в благотворителна инициатива в полза на лечението във Варна на деца, болни от диабет. Организатор е националната организация 5kmrun.

На 10 юни – от 9 часа във Варна, Бургас, София и Пловдив ще се проведе традиционното вече Благотворително бягане "Дари времето си на 5kmrun" за 2017 година.
Стартът на благотворителното бягане ще бъде даден на Главната алея в Морската Градина до Летния театър в точно 9 часа в събота - 10 юни.

Каузата тази година е свързана с Варна. Събраните средства от даренията на участниците, обединени в едно от четирите града ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за Първа детска клиника (ДК) към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна на обща стойност 19,306 лв.

И по-конкретно: апарат – система за продължителна инсулинова терапия или с други думи това е един вид „изкуствен панкреас“ за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза.
Тази уникална медицинска апаратура, ще даде възможност за лечение на децата в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене.

Как ще даряваме средствата: отново нашата кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, а идеята идва от Parkrun – нашите приятели от UK.

Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…
За целта ще предвидим съответните урни по места, но ще посочим и банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е нашето желание и предложение, но всеки може да дари сума според собствените си възможности!

Стартът на благотворителното бягане ще бъде даден на Главната алея в Морската Градина до Летния театър в точно 9 часа в събота - 10 юни.

    Ако в този ден си възпрепятстван или живееш другаде в страната и чужбина, също можеш да „дариш времето си“ от последното ти бягане на 5kmrun или сума по твое желание и възможност по банков път:

Име: СНЦ „5КМПАРК БГ“
Банка: Банка ДСК ЕАД
BIC: STSABGSF
IBAN: BG02STSA93000020806845
Основание: Дарение за болница „Света Марина”

Повече информация може да намерите тук и на станицата във Фейсбук.