От 21 до 23 април 2017 г. Варна ще бъде домакин на турнир на Фондация БЕСТ. Учениците ще се състезават в 5 дисциплини на английски език: дебати, оригинална ораторска реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Това е първи БЕСТ-турнир не само за домакините – ТУ-Варна и ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, а и за град Варна. Състезанието във Варна е двадесет и второ по ред за фондацията и шесто, последно, за учебната 2016-2017 година.

Турнирът приветства отбори по английска реч и дебати от цялата страна и цели да събере цялата общност на БЕСТ в един град за финален турнир, с който да се закрие учебната и състезателна година. БЕСТ очаква около 500 души във Варна - над 360 състезатели от 35 училища и повече от 100 доброволци.

Повече информация и пълната програма на турнира във Варна е публикувана в интернет страницата на фондацията: https://bestfoundation.bg/tournaments/national-tournament-portal/.

След финалния турнир във Варна предстои и „Вечер с БЕСТ“ (“An Evening with BEST”) на 27 май в София. Събитието има за цел да представи организацията пред потенциални донори.

За Фондация “БЕСТ”

БЕСТ (BEST) на английски е съкращение от “Български турнири по английска реч и дебати”. Основана през 2013 година, Фондация БЕСТ предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, в която не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. БЕСТ си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати в България и в чужбина.