На 29 март т.г. Технически университет – Варна е домакин на финала на традиционното пролетно национално състезание за средношколци „Най-добра иновативна идея“. Форумът е организиран от катедра „Индустриален мениджмънт”. Право на участие имат ученици от 11 и 12 клас като най-добре представилите се зрелостници получават възможност да бъдат приети в 1 курс на специалност „Индустриален мениджмънт” в ТУ - Варна без полагане на кандидат-студентски изпит.

Тази година ще се състезават 20 отбора с общо 85 участници, които са преминали предварителна селекция. Учениците от Варна ще се представят с рекорден брой отбори – 11. Пет отбора пристигат от град Кърджали и по един от Исперих, Сливен, Девня и Бургас.

Екипите от ученици ще представят своята иновативна предприемаческа идея чрез презентации, макети, видеопрограми или други избрани от тях средства на изложение във фоайето на Машинния факултет на ТУ-Варна от 10:00ч до 11:30ч. В зала 114-М ще  презентират идеите си пред комисията по оценяване в рамките на 5 мин. и след това отговарят на зададените въпроси. Обявяването на класирането и награждаването на най-иновативните млади предприемачи ще бъде от 16.30 часа в същата зала.

Победителите  в състезаниато през 2018 година: отборът на  Професионалната гимназия по икономика в Кърджали - Даниела, Есра, Сание, Симона

РЕГЛАМЕНТ
ПРОГРАМА