Конференция „Стратегия на качеството в промишлеността и образованието“

Уважаеми колеги,

От 4 юни до 7 юни 2018г., в Технически университет – Варна, ще се проведе традиционната международна конференция „Стратегия на качеството в промишлеността и образованието

Прочети още...

Конкурс за студенти - WIZZ Youth Challenge

  Това е СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СТУДЕНТИ, като голямата награда е 1 година безплатни самолетни пътувания в мрежата на Wizz Air. Могат да кандидатстват всички млади хора, които в момента са студенти, като те трябва: да сформират екип от 2 до 4 души, да се регистрират за участие на сайта на конкурса до 25 март.   https://www.wizzyouthchallenge.com/

Прочети още...

Френски институт - България

Ви кани на
презентация в ТУ
- Варна
29.03.2018, четвъртък Конферентна зала, НУК

Прочети още...

Събитието, от което започват хиляди кариери

Драги студенти и възпитаници на Технически университет-Варна,

Заповядайте на 17-то издание на Националните дни на кариерата в нашия град. За участие се регистрираха над 40 фирми, сред които Агрополихим, Адастра България, Загорка АД, Солвей Соди, Astound Commerce и редица още работодатели, предлагащи стаж и работа за повечето наши специалности.

Прочети още...

Конференция “Geometry, Integrability and Quantization”

От 02 до 07 юни, 2018 г. във Варна, ще се проведе XX ежегодна международна конференция  

Geometry, Integrability and Quantization

Прочети още...

Студентска Научна Сесия 2018

Прочети още...

Опитно жури ще оценява младото домашно вино от реколта 2017 в традиционния конкурс на ТУ - Варна

За трета поредна година в ТУ – Варна ще се проведе конкурс за най-добро вино от реколта 2017, приготвено в домашни условия. Инициативата е посветена на Деня на лозарите и винарите и на техния покровител - Св. Трифон Зарезан и на професионалния празник на преподавателите и студентите от катедра „Растениевъдство“.

Събитието тази година е на 12 февруари, понеделник. Празникът ще започне в 13 часа с фолклорна програма и традиционния обичай за зарязване на лозята на учебно-опитното поле до НУК и  ще продължи от 14 часа в студентската столова в кампуса на университета с оценяване на предварителното представените анонимни проби вина.

Прочети още...

Дни на сини кариери

     Морски клъстър България организира „Дни на сини кариери“  на 31 януари и 1 февруари 2018 г. в Юнашки салон, гр. Варна. Залата е отворена за посетители от 9,30 до 16,00 часа. Официалното откриване е на 31.01.2018 г. от 10.00 часа.
     Събитието е част от европейски проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР) и се организира от Морски клъстър България със съдействието на Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Технически университет - Варна и Колеж по туризъм - Варна.

Прочети още...