ТУ-Варна е партньор на високотехнологичната конференция Innowave Summit 2019

ТУ-Варна е партньор на високотехнологичната конференция Innowave Summit и през 2019 година. Най-значимата технологична конференция в Югоизточна Европа, отново ще събере под мотото “BE DIGITAL. GO GLOBAL!” дигиталните лидери и ще подпомогне българския бизнес! Форумът ще се състои на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна.

 

Прочети още...

ТУ – Варна е домакин на конгреса на Международната морска асоциация на Средиземноморието (IMAM)

ТУ – Варна е домакин на конгреса на Международната морска асоциация на Средиземноморието (IMAM)

Остават броени дена до откриването на 9 септември на 18-я конгрес на Международната морска асоциация на Средиземноморието – IMАM 2019. Досега във Варна са се провели конгресите през 1987, 1993 и 2007г. Тази година за втори път (след 2007) домакин е Технически университет – Варна. Очакванията на организаторите и на участниците са за още един изключително успешен конгрес във Варна. Успехът е гарантиран и с подкрепата от Фонд “Научни изследвания” по проект КП-06-МНФ – 15 и на спонсорите на форума.

Прочети още...

Международна конференция "Applied Computer Technologies"

Прочети още...

 

Покана за 24 май - общоградско празнично шествие

 

Изложба на студенти от ТУ – Варна в Нощта на музеите и галериите

"LIGHTBOX" е изложба на осветителни тела на студенти от 3 курс от специалност "Индустриален дизайн" в ТУ-Варна. Експозицията вече няколко години традиционно е част от програмата на фестивала Нощ на музеите и галериите – Варна 2019. Името на експозицията е съотнесено към изложбеното пространство - т.нар. Стъклен куб на Радио Варна, който ще бъде облян от светлина във фестивалната нощ.

Прочети още...

Изложба живопис и туш перо на Боян Янев

Изложба живопис и туш перо на Боян Янев.
Откриване на 18 април 2019 г. от 11:00 часа

Прочети още...

Конференция „Стратегия качества в промышленности и образовании“

През настоящата година Технически Университет-Варна е отново съорганизатор на международната  конференция „СТРАТЕГИЯ КАЧЕСТВА В ПРОМЫШЛЕННОСТИ И ОБРАЗОВАНИИ“ поредно XV издание ще се състои в от 3 до 6 юни 2019 г. в Технически университет - Варна, организирана от Националната металургична академия на Украйна.

Основни направления в работата на конференцията са: Качество в промишлеността и образованието; Информационните технологии в промишлеността и образованието;

Теоретични и приложни аспекти в развитието на икономическата теория и нейния иновационно-инвестиционен потенциал в сферата на техниката, технологиите,техническото регулиране и осигуряване на качеството.

Информация за участие на Руски език
Информация за участие на Английски език
Заявка за участие

 

Хакатон „Подобри ежедневието си чрез технологии“ – 15-16 април

“Подобри ежедневието си чрез технологии” е хакатон, организиран от „Ментормейт“ със съдействието на Студентския съвет и ръководството на ТУ - Варна. Каним ви на едно забавно, предизвикателно и различно преживяване, където ще имате възможност да развихрите идеите си за създаване на интересен и иновативен проект, който би могъл да ви бъде полезен в ежедневието. Заредете се с позитивно настроение, усмивки и заповядайте!

Прочети още...

ТУ – Варна е домакин на регионалния кръг на Националното състезание „Мога и зная как“

На 29.03.2019г. в ТУ - Варна ще се проведе регионален кръг на Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как". За класиране на първо, второ и трето място и участие във финалния кръг ще се борят 12 отбора в две възрастови групи.

Прочети още...

85 средношколци ще защитават проекти в състезанието „Най-добра иновативна идея“

На 29 март т.г. Технически университет – Варна е домакин на финала на традиционното пролетно национално състезание за средношколци „Най-добра иновативна идея“. Форумът е организиран от катедра „Индустриален мениджмънт”. Право на участие имат ученици от 11 и 12 клас като най-добре представилите се зрелостници получават възможност да бъдат приети в 1 курс на специалност „Индустриален мениджмънт” в ТУ - Варна без полагане на кандидат-студентски изпит.

Прочети още...